Setari Cookie-uri

10 citate frumoase despre viață de la Eric-Emmanuel Schmitt

Pe Eric-Emmanuel Schmitt l-am descoperit odată cu cartea "Oscar și Tanti Roz". Cea mai ușoară, dar captivantă și emoționantă carte pe care am citit-o vreodată.

Însă nu este singura carte emoționantă din colecția autorului. Îți recomand să citești "Elixiriul dragostei" , "Otrava iubirii", "Femeia în fața oglinzii", "Concert în memoria unui înger"... și cam tot ce îți pică în mână de la Eric-Emmanuel Schmitt. Când dai peste un astfel de autor, indicat ar fi să nu ratezi nicio lectură.

Ca să te convingi că Eric-Emmanuel Schmitt are darul scrierii, te las în continuare să meditezi asupra unor citate despre viață și despre Dumnezeu pline de emoție.

Descâlcind firele viselor şi ale realităţii, descopeream că de o parte se află visul, care mă făcea să zbor mai iute şi mai sus decât o pasăre de pradă, iar de cealaltă parte lumea adevărată, aspră ca o piatră care ne poate strivi.

Citește și:

Priveşte lumea în fiecare zi ca şi cum ai vedea-o pentru întâia oară.

Fremătam de o bucurie necuprinsă şi pură. Aceea de a exista. O bucurie care mă fermeca. Îţi mulţumesc, dragă Dumnezeu, că ai făcut asta pentru mine.

În tinerețe, când mi-am dorit ca frumusețea să-și aibă sălaș în mine, am fost nefericit. Acum, știu și accept ca ea este peste tot în jurul meu.

Păi dacă-mi pierd timpul cu ce cred toţi tâmpiţii, când să mai găsesc vreme să aflu ce gândesc oamenii deştepţi?

Trebuie să spun că viaţa în cuplu mi se pare deosebit de agreabilă. Mai ales după cincizeci de ani când ai trecut prin tot felul de încercări.

Singura soluţie la viaţă este să trăieşti.

Citate frumoase despre viata

Sursa Foto: Shutterstock/By Ditty About Summer

Citește și:

- Dar de ce zici că ar trebui să-i scriu lui Dumnezeu?

- Ca să te simţi mai puţin singur.

- Păi cum să mă simt mai puţin singur cu cineva care nici măcar nu există?

- Fă-l tu să existe. De fiecare dată când ai să crezi în El, o să existe un pic mai mult. Și dacă te ții tare, află de la mine, o să existe chiar de-adevăratelea. Și asta o să-ți facă bine.

Cu cât îmbătrâneşti mai mult, cu atâta se cade să ai bunul gust de a aprecia viaţa. Trebuie să devii rafinat, artist. La douăzeci de ani, orice cretin ştie să se bucure deviaţă, dar la o sută, când nici măcar să te mişti nu mai eşti în stare, trebuie să ştii să-ţi pui inteligenţa la lucru.

Încerc să le explic părinţilor mei că viaţa e un dar buclucaş. La început ai tendinţa să-l supraestimezi crezând că viaţa pe care ai primit-o este veşnică. Apoi, dimpotrivă, îl subestimezi, găsind că-i o porcărie, scurtă de nu-nţelegi nimic din ea şi pe care uneori ţi-ar veni s-o arunci de să nu se vadă. Abia către sfârşit pricepi că nu-i vorba de nici un dar, ci de un simplu împrumut. Pe care trebuie să încerci să-l meriţi.

Citește și:

Eric-Emmanuel Schmitt a absolvit cursurile prestigioasei École Normale Supérieure cu o diplomă în filozofie. În 1991 debutează cu piesa de teatru - Noaptea de la Valognes. Urmează Vizitatorul, care îi aduce consacrarea și pentru care este distins cu trei premii Molière. În 1994 îi apare primul roman, Secta Egoiștilor.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By Evgeny Atamanenko

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.