Tu cum ai grijă de tine? 20 de activități pe care să le faci săptămânal

Tu cum ai grijă de tine? 20 de activități pe care să le faci săptămânal

Mia
27 Februarie 2018

În viață, știi și tu, trebuie să te bucuri de lucrurile simple. Ai cam uitat să faci asta, nu-i așa? Ești atât de preocupată de ce vrea lumea de la tine, de cum te vrea lumea, încât ai uitat să te bucuri de un mic dejun cum îți plăcea ție cândva sau să prețuiești natura la adevărata ei valoare.

Uitasem și eu cât bine îmi face o plimbare în pădure, cât mai departe de oameni, uitasem că trilul păsărelelor mi-au umplut întotdeauna inima cu bucurie, sau că atunci când mă întind precum o pisică simt că revin la viață. Până acum trei ani de zile nici măcar nu știam ce înseamnă să ții în brațe un animăluț și că acesta chiar are puterea fantastică de a alunga orice gând negativ care ne întunecă mintea. Astăzi, însă, profit din plin de toate aceste lucruri simple, de lucrurile mărunte, care mai sunt și gratuite și la îndemănă în orice moment. Nu trebuie să mai aștept o vacanță care să îmi aducă momente de bucurie, dar nici o persoană ca să apară în viața mea și să îmi ofere fericire cu porția.

Plimbare pe malul mariiSursa Foto: Shutterstock/By Andrei Mayatnik

Să mă bucur de tot ce mă înconjoară înseamnă să am grijă de mine, înseamnă să fiu atentă la nevoile mele și să ofer trupului, minții și inimii tot ce poftește. Dacă mintea are nevoie de imagini colorate, citesc o poveste veselă, pozitivă, sau pictez. Dacă inima tânjește după iubire, merg în natură și o descătușez. Iar dacă trupul nu mai poate, mă odihnesc, mă recuperez și apoi fac exerciții.

În continuare îți las și ție lista mea cu cele 20 de mici activități care, introduse în stilul de viață, te vor transforma într-o persoană mai bună, mai energică, mai veselă și mai optimistă.

Citește o carte care te inspiră.

Scrie o poezie despre viața ta.

Fă plimbări în natură.

Privește stelele.

Ascultă muzică care te inspiră.

Petrece timp de calitate cu tine.

Trage aer în piept. Expiră încet.

Întinde-ți mușchii. Fă exerciții.

Joacă-te ca un copil.

Înoată! Simte-te liberă.

Conectează-te la sufletul tău.

Odihnește-te și recuperează-te.

Pictează. Descoperă-ți latura creativă.

Simte mirosul florilor.

Ține în brațe un animăluț.

Pregătește un mic dejun delicios doar pentru tine.

Fă o baie relaxantă cu spumă.

Zâmbește ca și cum ar fi singura expresie a chipului tău.

Rostește afirmații motivaționale.

Meditează.

Ține minte: tot, dar absolut tot ce ne face bine este gratuit și este la vedere. Nu trebuie să deslușim mistere și ghicitori, nu trebuie să săpăm în pământ sau să facem scufundări, nici să rugăm pe cineva să ne ajute. Doar privește în jurul tău în acest moment și ai să observi de câte lucuri te poți folosi fără să ceri permisiunea cuiva.

Și mai am o propunere pentru tine, pe care chiar a vrea să o iei în considerare: pune pe hârtie fiecare lucru frumos care ți se întâmplă sau pe care îl vezi în ziua respectivă. Sau fiecare gest frumos pe care tu l-ai făcut și te-a ajutat să te simți utilă sau o persoană mai bună. Îți vei da seama astfel că viața chiar este minunată, iar tu ești o ființă binecuvântată.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Alena Ozerova

Articole video recomandate

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri