Setari Cookie-uri

Trăiește pozitiv: formule pozitive de autosugestie

Gândește pozitiv! Trăiește pozitiv! Ușor de spus, mai greu de făcut, nu-i așa?! În special atunci când afară ninge de trei zile, temperaturile indică de mai bine de o săptămână temperaturi cu minus și în mai puțin de 24 de ore este 1 Martie.

Uneori viața pare nedreaptă. Dumnezeu pare nedrept. Oamenii din jur sunt nedrepți. Dar noi? Ce poți spune despre tine? Nu ți se pare nedrept faptul că găsești un motiv din orice ca să ai gânduri negative și să stai imbufnată? E frig afară. Așa și? Crezi că tot restul vieții tale o să fii nevoită să înduri gerul? În loc să te plângi, mai bine ai ieși din casă și ai face un om de zăpadă... ca atunci când erai mică și iarna și se părea cel mai frumos anotimp. Sau ai putea să te plimbi jumătate de oră printre străduțe și să surprinzi câteva cadre superbe pentru colecția ta de fotografii de pe Instagram. Să vezi ce dulce o să fie sentimentul când te vei întoarce și vei da de căldura din căsută. Savurează un ceai cald sau o cană cu ciocolată cald în timp ce admiri pe fereastră peisajul alb. Lasă emoția să te învăluie.

Citește și:

Formule pozitive de autosugestie

Sursa Foto: Pexels

Fără doar și poate suntem ceea ce gândim. Fiecare zi pe care o trăim este așa cum ne propunem noi să fie. Trezește-te dimineața și propune-ți să fii fericită. Pe parcursul zile se pot întâmpla multe care să-ți tulbure liniștea, tu propune-ți ca toate câte apar să le primeși cu pace și cu credință. Nu o să îți iasă din prima, dar exercițiul repetat duce la reușită.

Folosește-ți timpul și energia pentru a rezolva problemele de care te lovești, nu pentru a încerca să le eviți.

Fii fericită chiar din acest moment! Sau cum ar spune Părintele Arsenie Papacioc: “Învață să ai mereu un zâmbet ascuns în inimă.”. Caută binele în orice lucru... și începe prin a-l găsi în tine însăți. Fii pozitivă față de ceilalți, orice om are și calități și defecte.

Citește și:

Am o propunere pentru tine, asta în cazul în care nu faci asta deja: mergi în baie și lipește pe oglindă un post-it cu una dintre formulele de autosugestionare pe care le vei citi în continuare. De fapt, alege mai multe care ți se potrivesc și rostește-le în fiecare dimineață când te pregătești să pleci la birou.

Important: repetă de mai multe ori formula, cu voce tare, lent și vizualizează rezultatul. Nu te va ajuta cu nimic dacă o spui mecanic.

Autosugestii pozitive Sursa Foto: Unsplash

Autosugestii pozitive scurte

Sunt curajoasă; mă simt puternică și sigură de forța mea; am încredere.

Devin ceea ce vreau să fiu. Sunt ceea ce vreau să fiu.

Sunt fericită. Viața mea este minunată.

Viața mea a devenit un miracol permanent.

Starea mea de sănătate se îmbunătățește pe zi ce trece.

Citește și:

Ziua de astăzi îmi aparține, vreau să o folosesc cât mai bine.

Voința mea se întărește în fiecare zi: rămân calmă, știu ceea ce vreau și obțin ce vreau.

În fiecare zi câștig forță și energie; sunt hotărâtă, veselă, energică; este minunat să trăiești și vreau să profit de ceea ce este mai bun în viața mea.

Mă simt mult mai bine acum; fac progrese fără încetare și munca este o plăcere pentru mine; vreau să reușesc și chiar reușesc.

Fac tot posibilul pentru a face bine ceea ce am de făcut; numai asta contează.

Am încredere în mine, sunt hotărâtă și ambițioasă: sunt capabiăl să înfrunt contradicțiile și opoziția.

Viața mea este utilă, ea aduce fericire, dragoste, încredere și succes. Reușesc pentru că am hotărât să reușesc.

Citește și:

Buna mea dispoziție, bunătatea mea, faptul că muncesc cu sârguință, toate acestea atrag de partea mea prieteni, influență și succes. Sunt îndrăgostit de viață.

Stare de fericire Sursa Foto: Unsplash

Repetarea formulelor pozitive te vor ajuta să îți modelezi viața și, chiar dacă nu îi poți schimba pe cei din jur astfel încât viața ta să fie mai liniștită, poți acționa asupra ta ca să fie bine.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/RoHappy

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.