Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba
Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

Dacă starea persistă însă și sentimentul de nevrednicie se accentuează, este foarte posibil ca persoana respectivă să sufere de un acut complex de inferioritate. Complexul de inferioritate o împiedică să își vadă adevărata valoare și se concentrează doar asupra defectelelor sale.

Reduceri de așteptat de Black Friday 2018 la electrocasnice mari si mici!

Oamenii care au un complex de inferioritate se gândesc doar la slăbiciunile lor și văd fiecare situație prin acest filtru.

Complexul de inferioritate apare deseori în copilărie, atunci când anumite experiențe lasă o urmă permanentă în psihicul copilului. Acest copil crește cu îndoială de sine și se simte inferior în comparație cu alte persoane.

Complexul de inferioritate

Sursa Foto: Shutterstock/ By Oliveromg

Identificarea simptomelor complexului de inferioritate este primul pas în depășirea acestuia. Iată câteva dintre acestea:

1. Deseori ai sentimente de neputință

Sentimentul lipsei valorii apare în mod obișnuit atunci când te compari în permanență cu alții. Ești convinsă că toată lumea are o viață mai bună decât a ta, ca oamenii din jur sunt mai capabili și mai speciali decât tine.

2. Ești prea sensibilă la critici

Reacționezi rapid de fiecare dată când ești criticată. Chiar și cele mai constructive te fac să te simți mică și să te îndoiești de abilitățile tale. Deoarece criticile te fac vulnerabilă, alegi să nu spui nici un cuvânt sau să nu faci nimic.

3. Ești convinsă că oamenii nu te plac

Chiar dacă nu știi sigur ce gândesc ceilalți, îți imaginezi că nu te plac. Sau, dacă mergi într-un loc în care întâlnești persoane noi, crezi că vor avea o părere negativă despre tine de îndată ce te vor vedea sau cunoaște. Gândind astfel, te vei comporta într-un mod pe care alții nu-l aprobă.

4. Ești supusă

Pentru că nu simți că ești destul de bună, nu ai puterea să îți susții punctul de vedere. Te supui capriciilor altora până la punctul de a te lăsa abuzată de ei.

5. Ești o perfecționistă

Crezi că tot ceea ce faci trebuie să fie perfect. Ori de câte ori nu reușești să faci ceva perfect, crezi că ai eșuat. Totul în viața ta trebuie să fie perfect și să respecte standardele înalte pe care le-ai stabilit.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By alexkich

Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: