Setari Cookie-uri

Cinci activități pe care să le faci cât mai repede posibil

Este imposibil de spus că viața este plictisitoare sau lipsită de farmec. Poate că noi o facem să pară așa, în schimb sunt atâtea lucruri frumoase pe care încă nu le-am făcut și stau acolo să fie descoperite. Sunt activități care ne vor ajuta să ne recăpătăm pofta de viașă, optimismul, încrederea și frumusețea interioară.

Alegem să ne plictisim și să lăsăm timpul să treacă pe lângă noi în schimb să profităm de ce putem face fără să avem nevoie de ajutorul cuiva. Nu este vorba de curaj sau de îndrăzneală, între tine și realizarea acelui ceva stă doar dorița. Trebuie doar să îți dorești, să fii dispusă să faci ce trebuie de făcut. Crede-mă doar că după realizarea următoarelor activități te vei simți vie, te vei simți puternică și îți vei da seama care este rolul tău în lume.

Fă un act de caritate

Actul de caritate este un act de bunătate. Nu te gândi că trebuie să scoți din buzunar o sumă impresionantă de bani sau să organizezi un întreg eveniment ca să bucuri niște suflete, deși nu ar strica să te implici în organizarea unui astfel de act de caritate. În primă fază poți să realizezi 5-10 pachete cu alimente și să le împarți oamenilor de pe stradă pe care îi întâlnești zi de zi în drumul spre locul de muncă. Pachetul poate să conțină: o pâine, un borcan cu zacuscă, un pateu, o bucată de brânză, câteva roșii și castraveți. Dacă sunt și copii, nu uita să le pui în pachet și ceva dulce: o ciocolată, o pungă de bomboane sau un ou kinder o să le îndulcească garantat ziua și destinul aspru.

Citește și:

Dacă inima ta dorește să facă un act mai măreț, organizează o mică întâlnire într-un local cu mai multe persoane, unde fiecare este liber să aducă ce îți permite, de la bani și alimente la haine, rechizite, cărți și jucării. Toate acestea vor ajunge mai apoi la familii sărace. Indiferent de mărimea actului de caritate, atât inima celor care au primit cadourile tale, cât și inima ta vor fi mai liniștite și împăcate.

Acte de caritate

Sursa Foto: Shutterstock/By Victoria 1

Intră în pielea unui personaj

Eu simt să fac asta în special când ies din țară. Nu că m-ar ști toată România cum arăt și cum sunt eu de fapt, dar un oraș dintr-o altă țară mă inspiră mai mult și, plus de asta, când sunt acolo înseamnă că sunt în vacanță, iar în vacanță sunt mai optimistă și am timp/chef să îmi pun fanteziile în practică. Așa te sfătuiesc și pe tine: vrei să fii femeie latină în adevăratul sens al cuvântului? Poartă rochii înflorate, bijuterii multe și flori în păr. Vrei să simți pe pielea ta cum este să fii o divă retro? Poartă pălării, rochii și fuste midi, paltoane, pantofi cu toc mic sau stiletto și mărgele.

Citește și:

Lucruri de facut o data in viata

Sursa Foto interior si prima pagina: Shutterstock/By Maksim Shmeljov

Urcă-te în avion și mergi la concertul artistului tău preferat

Eu am făcut nebunia asta, urmează să repet experiența anul ăsta și aș face-o ori de câte ori s-ar ivi ocazia. De ce aleg să fac asta?

Din trei motive: 1 - artiștii pe care îi admir nu vin în România, 2 - emoțiile sunt mai puternice în momentul în care îți vezi artistul preferat pe viu și știi că ai călătorit peste mări și țări ca să îl vezi, 3 - împuști doi iepuri dintr-un foc: îți vezi visul împlinit și te bucuri de o mini-vacanță într-o țară străină.

Lucruri de facut o data in viata

Sursa Foto: Shutterstock/By Monkey Business Images

Meditează o zi întreagă

Da, meditează! Fă-ți timp și meditează în adevăratul sens al cuvântului, asta însemnând să mergi într-o încăpere liniștită sau într-un loc liniștit în aer liber, acolo unde poți fi doar tu cu tine.

Citește și:

Așează-te confortabil, închide ochii, relaxează-ți mușchii, concentrează-te asupra respirației, inspiră adânc și eliberează-ți mintea de gânduri. Ăsta este doar începutul meditației, de aceea te sfătuiesc să îți aloci o zi întreagă acestei activități. Rămâi singură cu tine întreaga zi, nu vorbi cu nimeni la telefon (eventual trimite mesaj cui știi că s-ar îngrijora dacă nu ar da de tine), nu răsfoi Facebook-ul, mai bine ascultă un discurs motivațional sau citește cu voce tare dintr-o carte de dezvoltare personală.

Lucruri de facut o data in viata

Sursa Foto: Shutterstock/Yellowj

Mergi în pelerinaj

Liniștea pe care o dobândești în lăcașurile sfinte este o liniște pură care te va ține săptămâni întregi. Atât biserica, sau mănăstirea, cât și curtea în care se află sunt oaza de liniște în care toți ar trebui să petrecem timp de câteva ori pe an, ori de câte ori sufletul ne-o cere. Mergi singură sau cu o prietenă care să îți înțeleagă tăcerea, emoția și lacrimile. Acolo unde ajungi caută să primești o binecuvântare și un sfat din partea celor care locuiesc în sfântul lăcaș, nu îi ocoli, s-ar putea să dai de părinții și măicuțele care întruchipează perfect omul cu har.

Citește și:

Mănăstirea Pângărați (Piatra Neamț) este locul unde alerg cu sufletul la gură de fiecare dată când pierd controlul. Alte lăcașuri sfinte care mi-au încărcat inima cu bucurie: Mănăstirea Lainici, Mănăstirea Sihăstria, Mănăstirea Radu Vodă (București), Mănăstirea Cernica.

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.