Setari Cookie-uri

4 obiceiuri pe care să le adopți și să nu le uiți niciodată

Observă-te cu atenție! Observă-te în relații cu prietenii și colegii, în relația cu partenerul. De câte ori promiți și nu îți respecți promisiunea? De câte ori nu abandonezi un proiect pentru că ți-e prea lene să dai tot ce ai mai bun în tine?

Fiecare obicei din cele patru pe care le vei găsi mai jos se poate întoarce împotriva ta dacă nu îl respecți. Înainte să te gândești că este imaginea ta în fața celorlalți, gândește-te la tine și la cum te poate afecta faptul că nu îți ții promisiunile, faptul că renunți mult prea repede, că iei totul personal și că presupui în loc să afli adevărul.

Obiceiuri de zi cu zi: Da tot ce ai mai bun in tine

Sursa Foto: Shutterstock/ By Balasioiu Sorin Ionut

Dă tot ce ai mai bun în tine

Atât la locul de muncă, cât și în relația de cuplu și în relațiile cu ceilalți. Nu vei avea ce să îți reproșezi și nici nu vei avea regrete dacă știi că ai făcut totul ca să fie bine. Scrie-ți pe foaie toate modurile în care poți rezolva o problemă, în care poți duce la bun sfârșit o sarcină și nu te lăsa până nu le-ai epuizat pe toate. Sunt șanse mari să îți iasă, iar dacă nu se întâmplă așa, tu știi că ai făcut tot ce ți-a stat în putere.

Citește și:

Și nu uita să fii tu! Nu încerca să fii altcineva, este o povară grea să încerci în fiecare zi să îi minți pe ceilalți și să te minți pe tine însăți.

Respectă-ți promisiunile

Să te ții de cuvânt este o adevărată provocare pentru cei mai mulți dintre noi. Și nu neapărat pentru că este ceva în neregulă cu noi, doar că trăim pe repede înainte și obișnuim să amânăm cam tot ce ne propunem, chiar dacă asta înseamnă o întâlnire cu cineva drag sau un ajutor pe care trebuie să îl oferim cuiva. Uneori este greu inclusiv să respectăm o promisiune pe care ne-o facem propriei persoane.

Fii onest! Fă-ți timp să își respecți promisiunile dacă nu vrei ca acestea să se întoarcă împotriva ta și să te compleșească la un moment dat. Este imaginea ta care va avea de suferit și încrederea oamenilor în tine. Dar dacă știi că nu totul depinde de tine, Bonaparte a lăsat o vorbă - "Cel mai ușor mod de a-ți ține cuvântul e să nu-l dai niciodată.".

Citește și:

Obiceiuri sanatoase: Nu lua totul personal

Sursa Foto: Shutterstock/ By Icsnaps

Nu lua totul personal

Ai idee câtă energie pierzi când te consumi pentru ceea ce nu te privește, când iei asupra ta fiecare remarcă făcută de către cineva?!

Nu ești responsabilă pentru tot ce se întâmplă în jurul tău, așa că scapă repede de această corvoadă. A lua totul personal este ca și cum ai crede că totul se învârte în jurul tău și are legătură cu egoismul, deci oricum ai da-o, nu e bine.

Nu presupune

De ce să presupui când poți să întrebi și să primești răspunsul corect? Mai rău este că presupunem și împărtășim asta cu ceilalți, pentru ca într-un final să constatăm că ne-am înșelat. Presupusul te afectează și îi afectează și pe cei din jurul tău.

Citește și:

Presupusul înșală și duce la situații inconfortabile. Așa cum există regulă în presă - regula celor trei surse - așa ar trebui să se întâmple și în viața reală, decât să ne dăm cu presupusul.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Sanit Fuangnakhon

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.