Setari Cookie-uri

17 obiceiuri care îți blochează fericirea

Fericirea este o stare care se află în permanență în interiorul nostru, însă o lăsăm din ce în ce mai rar să iasă la suprafață. Mai mult, am adoptat o sumedenie de obiceiuri care o împiedică și ele să strălucească, printre acestea numărându-se încercarea de a fi perfecte și trăirea în trecut.

Fericirea vine la pachet cu toate lucrurile frumoase pe care ți le dorești. Când ești fericită înseamnă că ești liniștită și împăcată, înseamnă că iubești, înseamnă ești recunoscătoare pentru fiecare zi și că ai făcut pace cu tine. Fericirea te face o persoană mai bună, mai frumoasă, mai calmă, și atunci poți să îi ajuți și pe ceilalți să dobândească toate aceste stări.

Doar că fericirea are nevoie de ajutorul nostru ca să rămână puternică. Ca să-i dăm o mână de ajutor, trebuie să ne revizuim puțin comportamentul și modul de a gândi, după cum urmează:

Obiceiuri gresite care nu te lasa sa fii fericita

Obiceiuri care blocheaza fericirea

Sursa Foto: Shutterstock/By Tanya Shatseva

1. Lipsa iubirii de sine

Una dintre principalele motive pentru care ești nefericită, dacă nu chiar principalul motiv, este lipsa iubirii de sine. De îndată ce începi să te iubești, să te accepți și să îți facă plăcere să petreci timp cu tine îți vei da seama că nu ai nevoie de nimic și nimeni altcineva ca să fii fericită. Fericirea stă în interiorul tău și doar așteaptă.

Citește și:

2. Te plângi prea mult

Dacă întâlnirile cu prietenele se rezumă la discuții despre cât de dură și nedreaptă este viața de tine, despre cât de obositor este job-ul pe care îl ai și cum că hainele nu îți mai vin, atunci ai o problemă mare. Îți consumi energia și o încarci negativ și pe cea în fața căreia te descarci. Dacă chiar crezi că îți merge atât de rău, înseamnă că ar trebui să faci ceva în privința asta. Să te plângi la unul și la altul, să fii victimă, nu îți va rezolva problemele.

3. Pui accent pe aspectul fizic

Este absolut normal să îți dorești să prezinți o imagine plăcută în fiecare zi, însă în momentul în care începi să te concentrezi atât de tare pe aspectul fizic, atât al tău, cât și al celorlalți, te pierzi. Te vei simți în permanență supusă unui test sub presiune și vei uita să observi ce este frumos în jur, în ceilalți, în tine.

Citește și:

4. Încerci să fii perfectă

Perfectă ca și angajat, perfectă ca și iubită, perfectă ca și fiică, perfectă ca prietenă, perfectă pe exterior, perfect să fie totul în jurul tău. Dar știi că perfecțiunea nu există, da?! Și dacă totul pare perfect la exterior, cum îți este interiorul? Gândurile îți sunt liniștite? Inima ta este împăcată? Nu cred. De ce obosești încercând să obții ceva ce nu există?

5. Ești sclava propriilor frici

Fricile cu care te-ai trezit acum la maturitate sunt doar niște conștientizări, așa că fă cumva și scapă de ele. Într-adevăr, suntem în permanență expuși la pericole și boli, dar chiar ai de când să îți petreci tot restul vieții într-un balon!?

6. Crezi că ai mai mult timp la dispoziție

Să fie clar: ziua de mâine nu ne este garantată. Tot ce avem este momentul prezent. Din nefericire, nici măcar ultimele ore nu ne sunt garantate. Nu este un sentiment tocmai plăcut și ușor de acceptat, însă poate așa învățăm să ne bucurăm de ziua de azi și să nu mai așteptăm să treacă zile, săptămâni, chiar ani, până să facem ce ne dorim cu adevărat, până să ajungem să trăim.

Citește și:

7. Trăiești în trecut

Ce rost are să lăsăm trecutul să ne umbrească fericirea? Și așa ne bucurăm cu porția, prin urmare, de ce să trăim prezentul în trecut? Tot ce mai poți face este să îl accepți așa cum a fost și să încerci să rămâi cu ce ai învățat din acest trecut. Pentru că ai avut cu siguranță, și fiecare om care ți-a ieșit în cale la momentul potrivit a avut contribuție la dezvoltarea ta.

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.