Setari Cookie-uri

Cultivă-ți blândețea și bunătatea în 3 pași

Să fii blândă și bună implică forță interioară, autenticitate și curaj.

blandete foto: Eugene Partyzan, Shutterstock

Contrar a ceea ce se spune, blândețea și bunătatea nu înseamnă slăbiciune. Ele sunt trăsături înnăscute ale noastre, ale femeilor, pe care le exprimăm plenar atunci când avem încredere în noi înșine și ne acceptăm pe deplin feminitatea. Pe de altă parte, persoanele care au stimă de sine scăzută și pun mare preț pe opinia celorlalți, adoptă un comportament defensiv, care le împiedică să își manifeste frumusețea lăuntrică. Să fii blândă și bună implică forță interioară, autenticitate și curaj.

Iată trei pași pentru a-ți cultiva blândețea și bunătatea.

1. Fii bună cu tine însăți

Nu poți oferi din ceea ce nu ai. Bunătatea începe cu tine însăți. Astfel, relația pe care o ai cu ceilalți reflectă relația pe care o ai cu tine însăți. Capacitatea ta de a fi bună cu tine însăți se reflectă în felul în care îți vorbești și în grja pe care ți-o porți. Atunci când îți transmiți mesaje de bunătate, îți alimentezi nervul vag, cel mai lung nerv care conectează creierul la inimă, intestin și alte părți ale corpului. Poți tonifia și întări acest nerv având gânduri bune și pozitive față de propria persoană.

Citește și:

2. Bucură-te de magia atingerii

Ființele umane sunt create să răspundă pozitiv la atingeri iubitoare și pline de tandrețe. Contrar așteptărilor, această atingere nu trebuie să provină întotdeauna de la o altă ființă umană. Un duș cald, de exemplu, este liniștitor. La fel de eficient este și timpul petrecut alintându-ți animalul de companie. Revening la duș, fii prezentă în loc să te gândești la ce va fi sau ce a fost. Atinge-ți corpul cu blândețe și iubire. Această atitudine creează un obicei care îți întărește compasiunea pentru tine și în cele din urmă pentru alții.

3. Bucură-te de bunătatea care te înconjoară

Permite-ți să fii vulnerabilă și să te pierzi în îmbrățișarea iubitoare a copilului tău, a soțului tău sau a prietenului tău. Fii cu adevărat prezentă când cineva îți zâmbește sau îți oferă o atingere caldă. Acordă atenție lucrurilor care te fac să te simți bine și te inspiră să fii cea mai bună versiune a ta însăți. Implică-te cu totul în acest proces deoarece astfel vei reuși să combați orice urmă de negativitate.

Citește și:

Acționând astfel zilnice, îți vei umple banca de memorie cu gânduri de compasiune și bunătate, până când tu însăți vei deveni compasiune și blândețe. Observă când ajungi în acest spațiu deoarece atunci este momentul potrivit pentru a începe să îi ajuți pe alții. Oamenii se vor apropia de tine și vor dori să fie în preajma ta pentru că îți vor simțu energia bună și caldă.

Foto homepage: polinaloves, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.