Setari Cookie-uri

Te simți mereu criticată? 7 trucuri care te vor ajuta să nu mai iei lucrurile personal

În foarte multe cazuri, marea noastră problemă este că obișnuim să luăm lucrurile personal. Și eu am făcut asta mulți ani la rând și, dacă stau bine să mă gândesc, încă mai am scăpări, dar odată cu trecerea anilor mi-au fost oferite anumite lecții care mi-au deschis ochii.

Să iei toate lucrurile personal este ca și cum ai crede că totul se învârte în jurul tău. Și nu este așa. La fel cum nu ești responsabilă pentru nimic din ce se întâmplă în lume, nici măcar pentru ce li se întâmplă celor apropiați. Așa că nu mai lua lucrurile personal. Dacă o persoană își schimbă radical atitudinea față de tine, fă o analiză asupra relației voastre și asupra evenimentelor din ultima perioadă, îți vei da seama dacă tu ai fost de vină sau nu. La fel și când auzi vorbe răutăcioase la adresa ta, identifică din partea cui vin, ce fel de persoană le-a lansat și dacă sunt întemeiate sau nu înțepăturile.

Cum sa nu mai iei lucrurile personal

Sursa Foto: Pexels

Cum să nu mai iei lucrurile personal

1. Realizează faptul că impertinența oamenilor nu are legătură cu tine. Impertinența și răutatea se nasc din acumularea unor frustrări personale și reprezintă, în mare parte, reflexia proprilor sale probleme.

Citește și:

2. Întreabă-te dacă nu cumva comentariul răutăcios sau comportamentul ciudat nu vrea să însemne altceva. Spre exemplu, dacă cineva nu zâmbește sau nu salută, poate însemna că este o persoană timidă.

3. Primește criticile și comentariile într-un mod constructiv. Vezi dacă nu cumva se află un adevăr în spatele acestora din care poâi învăța ceva. Nu toți îți vor răul, așa că multe din așa zisele critici pot fi în folosul tău.

4. Privește din altă perspectivă. Privește din exterior. Gândește-te cum ar privi situația o persoană obiectivă.

5. Acceptă faptul că nu poți mulțumi pe toată lumea și nu poți fi pe placul tuturor.

6. Nu uita că greșelile nu te definesc ca persoană și nici criticile pe care le aduc alții la adresa ta.

Citește și:

7. Conștientizează faptul că valoarea de sine depinde doar de tine. Nu depinde de ce spun sau gândesc alții despre tine.

Cum sa nu mai iei lucrurile personal

Sursa Foto: Pexels

Concluzia: concentrează-te pe tine și nu pe ce spun ceilalți. Asigură-te că în orice situație ai făcut ce ai știut că este mai bine și, chiar dacă vei primi observații, vei ști că sunt observații menite să te ajute, să te facă să înțelegi unde ai greșit și cum să poți îndrepta lucrurile.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By View Apart

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.