Setari Cookie-uri

3 motive pentru care empații sunt, uneori, marginalizați

Empații funcționează în mod diferit de ceilalți oameni.

empatie foto: Vladimir Sazsonov, Shutterstock

Empații funcționează în mod diferit de ceilalți oameni. De aceea, uneori pot fi marginalizați sau respinși. Nu este însă nici o tragedie mai ales că, de multe ori, răul este spre bine. Dacă te numeri printre empați și toate afirmațiile de mai jos rezonează pe deplin cu tine, nu lua personal ostilitatea cuiva față de tine.

1. Empatul funcționează ca o oglindă

Unii oameni își trăiesc viața la polul opus al autenticității. Ei nu se pot arăta așa cum sunt din cauza anumitor aspecte ale personalității lor pe care doresc să le nege. Poartă măști atunci când ies în lume și se străduiesc să pară ceea ce nu sunt. Uneori, fac anumite lucruri pentru a manipula oamenii și pentru a obține ceea ce doresc. Dar pentru că empații au darul de a detecta minciunile, acești oameni nu îi pot păcăli. În momentul în care spun minciuni, empații le reflectă înapoi. Empații reflectă umbra înapoi către persoana respectivă.

Citește și:

2. Empatul vibrează la o frecvență mai mare

Pe cât posibil, empații încearcă să evite negativitatea, deoarece acest lucru le poate provoca disconfort. Din același motiv, persoanele care vibrează la un nivel de frecvență mai scăzut nu se simt confortabil în prezența empaților. Nu pot suporta energia curată pe care empaȚii o radiază. Nu toți oamenii sunt pregătiți să-și ridice vibrația din cauza lecțiilor pe care le au încă de învățat. Astfel, ei preferă să se înconjoare cu oameni care vibrează pe același nivel de frecvență.

Prietenii sau cunoștințele empatice care se îndreaptă spre niveluri de frecvență mai ridicate sunt respinse instantaneu.

3. Tăcerea empaților este interpretată greșit

Empații sunt o rasă diferită. Natura lor face persoanele nesigure să nu se simtă în elementul lor. Acestea interpretează tăcerea și siguranța de sine a empaților drept snobism sau lipsă de respect când, de fapt, empații se confruntă cu o supra-încărcătură emoțională. In astfel de momente, empații pot dori să se retragă pentru că tot ce doresc este să se reîncarce.

Citește și:

Cu toate acestea, ceilalți văd acest lucru ca pe o insultă și simt că sunt lipsiți de importanță în ochii empaților. Inevitabil, ajung să îi respingă crezând că astfel îi pedepsesc.

Foto homepage: C Z, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.