Setari Cookie-uri

7 beneficii ale contemplației în natură

Găsește un loc care îți place și mergi acolo cât de des poți.

contemplatie in natura foto: Alter-ego, Shutterstock

Contemplația în mijlocul naturii este o practică ce îți aduce o mulțime de beneficii. Nu este neapărat să mergi la mare depărtare. Chiar și un mic parc este suficient. Găsește un loc care îți place și mergi acolo cât de des poți. Iată șapte motive pentru a practica contemplația în natură.

7 motive pentru care sa petreci mai mult timp in natura

1. Îmbunătățirea atenției

Contemplarea îți permite să te angajezi într-o practicare a existenței în momentul prezent auto-ghidată. Natura îți ajută creierul să se concentreze asupra unui singur lucru la un moment dat. Contemplația te ajută să "fii".

2. Deconectare

Într-o lume în care tehnologia te menține conectată, deconectarea este o plăcere de care nu te bucuri prea des. E nevoie de voință pentru a te deconecta de la tehnologie și a te conecta cu tine și cu natura. Contemplația în locul tău preferat îți oferă deconectarea de care ai nevoie, cu condiția, să nu te lași distrasă. Incearcă să lași telefonul acasă.

Citește și:

3. Conectare profundă cu natura

La prima ta ședință de contemplație, este posibil să nu fii conștientă de natura din jurul tău, pentru că încă ești foarte mult în mintea ta. Insă pe măsuri ce practici, vei începe să observi micile detaliile ale naturii.

4. Un nivel de stres mai scăzut

Studiile științifice arată că răspunsul nostru pozitiv la natură este rezultatul dezvoltării noastre evolutive. Efectele pozitive includ scăderea nivelului de stres, și a tensiunii arteriale, precum și un puls mai scăzut.

5. O stare de spirit ma bună

Un studiu recent a demonstrat că persoanele care petrec timp în natură sunt mai puțin îngrijorate și au o perspectivă mai pozitivă asupra vieții în comparație cu persoanele care trăiesc exclusiv în jungla urbană. Timpul petrecut în aer liber are un impact profund asupra starii noastre de spirit.

Citește și:

contemplatie foto: FCSCAFEINE, Shutterstock

6. Creșterea creativității

Contemplația elimină oboseala mentală, sporind astfel creativitatea. Chiar și perioadele mai scurte petrecute în aer liber au un impact pozitiv asupra creativității. Așadar, atunci când ai de îndeplinit cu o sarcină dificilă, ieși în natură și practică un timp contemplați, astfel încât să poți aprofunda sarcinile cu o minte proaspătă și creativitate sporită.

7. Devii o persoană mai bună

Natura are capacitatea de a-ți modela caracterul și a te face să fii mai mai generoasă, demnă de încredere și dornică să îi ajuți pe ceilalți. Trăsături întâlnite mai rar la persoanele care trăiesc total rupte de natură.

Foto prima pagina: Captblack, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.