Setari Cookie-uri

3 obiceiuri care pot salva lumea

Este suficient prin a începe să abordăm viața cu o mentalitate diferită.

viata foto: tomkawila, Shutterstock

Salvarea sau vindecarea lumii nu necesită o sarcină eroică care culminează cu un război între bine și rău. Este vorba, mai degrabă, de micile schimbări pe care le putem face la nivel individual. Este suficient prin a începe să abordăm viața cu o mentalitate diferită.

Aceasta înseamnă că este necesar să renunțăm la obiceiurile vechi care ne împiedică să devenim cea mai bună versiune a noastră. Unele dintre aceste obiceiuri includ vorbitul în exces, purtatul măștilor pe care societatea vrea să le purtăm, neimplicarea totală în tot ceea ce facem.

Punând în aplicare trei obiceiuri simple, viața ta și, implicit, cea a omenirii se poate schimba în bine chiar de azi:

1. Nu face scenarii

Comunicarea este concepută pentru a clarifica orice situație. Dacă simți că ceva este în neregulă, nu face scenarii. Pune întrebări. Este mai ușor să găsești curajul de a vorbi pentru a clarifica lucrurile decât să suporți povara rezultatelor negative generate de ipotezele false.

Citește și:

Neînțelegerile au o singură cauză majoră și anume inabilitatea de a aduce la lumină ceea ce este obscur. Exprimă-ți gândurile mai clar și ascultă cu atenție tot ceea ce spune cealaltă persoană dacă doreșți să eviți tristețea și drama în viața ta.

2. Nu lua nimic personal

Cel mai adesea, ceea ce fac sau spun ceilalți nu are nimic de a face cu tine ci cu amintirile și experiențele stocate în inimile și mințile lor, pe care le proiectează în exterior. Oamenii pot avea diverse opinii despre tine, însă tu decizi cât de mult le permiți să te afecteze sau să te influențeze. A deveni imună la opiniile oamenilor te eliberează de o suferință inutilă și te împiedică să mai crezi că ești ovictimă.

3. Fii impecabilă cu cuvântul tău

Felul în care vorbești spune cine ești. De fiecare dată când deschizi gura, asigură-te că fiecare cuvânt pe care îl rostești el este adevărat.

Citește și:

Spune ce vrei să spui și ceea ce gândești, deoarece cuvintele tale au o putere care poate distruge sau poate construi.

Evită să vorbeșți împotriva valorilor tale, să bârfești sau să îi judeci pe alții. Folosește-ți cuvintele pentru răspândi dragostea și adevărul.

Foto homepage: zjuzjaka, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.