Setari Cookie-uri

20 de cărți pentru copii pe care trebuie să le citești ca adult

Pășește în lumea magică a cărților pentru copii. Ai să descoperi o lume de fantezie, în care prințesele, magicienii și vrăjitoarele există, în care prietenii imaginari sunt cât se poate de reali, o lume în care binele învinge întotdeauna, la fel și toate celelalte calități cu care o persoană poate fi înzestrată.

Cărți pentru copii pe care trebuie să le citești

11. Iepurele de catifea

Carti pentru copii pe care trebuie sa le citesti ca adult Rotunjor, cu blana pătată cu alb și cafeniu, mustăți din ață și urechi căptușite cu satin rozaliu, Iepurele de catifea își dorește un singur lucru: sa fie iubit. Zace în camera copiilor, alături de alte jucării uitate, și speră ca într-o bună zi să aibă parte de dragostea copilului căruia i-a fost dăruit. Pentru că dragostea, află el, te poate face adevărat. Când un copil ține la tine vreme lungă, nu doar ca să se joace cu tine, ci fiindcă te iubește cu adevărat, atunci devii și tu adevărat.

12. Povești cu tâlc

Carti pentru copii Poveștile cu tâlc sunt pentru părinții care își doresc deopotrivă să se bucure de farmecul poveștilor citite înainte de culcare, dar și să ofere copiilor un prilej extraordinar de învățare. Cartea conține 19 povești, din care micuții vor învăța despre bunătate, sinceritate, modestie, cumpătare și generozitate.

Citește și:

13. Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques Papier

Carti pentru copii mari Jacques Papier e convins că toată lumea îl urăște. Este ignorat de colegi și de profesori, în timp ce acasă părinții lui uită să-i facă loc la masă. Hotărât să afle care sunt locul și rostul lui în lume, băiatul pornește într-o călătorie la capătul căreia înțelege cât de mare este puterea prieteniei și a imaginației. Confesiunile unui prieten imaginar este un roman despre puterea ascunsă a tuturor lucrurilor nevăzute fără de care viața ar fi mai puțin frumoasă.

14. Black Beauty

Carti pentru copii pe care trebuie sa le citesti ca adult Black Beauty ducea o viață liniştită la o fermă, până în ziua în care soţia stăpânului său cade la pat și totul se schimbă radical, dar și dramatic. Black Beauty ajunge pe mâna unor oameni care, în încercarea de a o îmblânzi, o biciuiesc și deschid astfel un lung șir de suferințe. Animal respectuos și mărinimos, Black Beauty trebuie să facă tot ce se poate pentru a supravieţui, îndură toate chinurile cu răbdare, până când va reuşi să găsească drumul spre dragostea şi bunătatea pe care le cunoscuse cândva.

Citește și:

15. Disney. Întors pe dos. Povestea filmului

Carti pentru copii Bucuria, Frica, Furia, Dezgustul și Tristețea sălășluiesc în sediul central din capul fiecărui om, implicit al micuței Riley, protagonista cărții. Activitatea celor 5 emoții este, însă, puternic zdruncinată de agitația orașului San Francisco, acolo unde Riley este nevoită să se mute după ce tatăl ei primește o ofertă de slujbă. E mai bine oare să lași tristețea să vină și să treacă, să își joace rolul, decât să încerci să o înfrânezi și să recurgi astfel la toate celelalte emoții care pot distruge relații și tot ce ai construit până atunci?

16. Emily the Strange: Zilele pierdute

Carti pentru copii pe care trebuie sa le citesti ca adult Pe Emily o vezi în fiecare zi îmbrăcată în aceeași rochie neagră. Cele mai bune prietene ale ei sunt patru pisici negre, iar printre marile pasiuni se numără muzica rock și punk, matematica și știința. În prezent Emily suferă de amnezie: nu știe cine este, nu știe câți ani are, nu știe ce s-a întâmplat n ultima perioadă din viața ei, de ce se află în orașul Blackrock și ce legătură are cu fondatoarea lui, Emma LeStrande. Salvarea ei: un caiet negru în care își notează tot ce i se întâmplă, desenează pisici și hărți, lipește fotografii și face liste care au întotdeauna 13 puncte. În încercarea de a înțelege cum de știe cum să calculeze viteza finală și să repare un espressor, dar nu are idee cum o cheamă și câți ani are, Emily începe să adune indicii despre identitatea ei și se trezește în toiul unui conflict în care e mai implicată decât crede.

Citește și:

17. Cronicile Spiderwick

Carti pentru copii Thimbletack, locatar si paznic al casei Spiderwick, te va conduce prin colecția lui de schițe și obiecte legate de lumea fantastică din jurul tău. Vei învăța istoria domeniului spiderwick și povestea foștilor lui locatari; vei citi scrisori pierdute care îți vor dezvălui secrete vechi și fragmente din povești din toată lumea, despre alte întâlniri cu creaturi stranii, și vei putea răscoli printre obiectele personale ale copiilor Grace. Cronicile Spiderwick sunt completate de dosare, scrisori și multe altele.

18. Cronicile din Narnia. Nepotul Magicianului, Vol. 1

Carti pe care trebuie sa le citesti Nici bine nu ajung să se cunoască când, Digory Kirke și Polly Plummer pornesc în cea mai spectaculoasă aventură a vieții lor. Forțați de unchiul Andrew să ia parte la experimentul lui magic, cei doi copii ajung să rătăcească pe cele mai stranii tărâmuri, stăpânite de forțe malefice. Însă atunci când deznădejdea își face simțită prezența, cântecul miraculos al leului Aslan dă naștere unei noi lumi, Narnia, unde imposibilul devine posibil, iar bunatatea și iubirea sunt răsplătite însutit.

Citește și:

19. Oliver Twist

Carti pentru copii O poveste la fel de captivantă pentru copii, cât și pentru adulți, inspirată din propria copilărie zbuciumată, plină de privațiuni și nesiguranță a autorului. "Am vrut să arăt, în micul Oliver, principiul binelui care, în pofida tuturor circumstanțelor potrivnice, învinge, în cele din urmă.", Charles Dickens. Oliver Twist este un orfan care trece, încă de la naștere, prin multe schimbări crude, dar care, datorită firii sale cinstite și a inimii sale bune, iese triumfător și mai puternic, câștigând numeroși prieteni.

20. Pulbere de stele

Carti pentru copii Ajutat de o lumânare fermecate, plutind apoi într-o corabie deasupra norilor, Tristran Thorn reușește să străbată un tărâm locuit de vrăjitoare, copaci vorbitori și spiriduși. Pe drum întâmpină numeroase pericole, călătoria personajului aflat în căutarea stelei căzătoare, promisă fetei de care s-a îndrăgostit, ascunzând o mulțime de situații pline de neprevăzut.

Citește și:

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By Stanislav Salamanov

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.