Setari Cookie-uri

5 obiceiuri pentru a-ți cultiva compasiunea

Schimbarea percepției asupra lumii te ajută să manifești mai multă compasiune.

compasiune foto: Mindmo, Shutterstock

Compasiunea este o componentă a iubirii. Ne face mai atenți la nevoile ceilalți și, implicit, ne ajută să ne îmbunătățim relațiile cu persoanele din jurul nostru. Iată cinci obiceiuri pentru a-ți cultiva compasiunea.

1. Gândește-te la ceea văd, simt și au nevoie oamenii cu care te întâlnești

De cele mai multe ori ne concentrăm doar asupra noastră. Când vorbim cu alții nu vrem să îi auzim ci vrem să fim auzite. Persoanele care au compasiune știu să îi asculte pe ceilalți. Sunt atente la nevoile acestora. Atunci când ești prezentă și atentă la interlocutorul tău știi cum să acționezi cu compasiune.

2. Concentrează-te asupra calităților în loc să judeci defectele

Te critici atunci când te privești în oglindă? Ii judeci pe ceilalți atunci când îi observi pe stradă sau în magazin? Sau, mai degrabă, îți vin idei despre cum ai putea să îi ajuți sau observi detalii plăcute și intersante? Compasiunea înseamnă să vezi binele și frumosul existent în fiecare persoană.

Citește și:

Nu uita că modul în care te gândești la alții reflectă felul în care te gândești la tine. Cu cât te judeci mai mult pe tine, cu atât îi judeci mai mult pe ceilalți.

3. Nu uita că suntem cu toții interconectați

Schimbarea percepției asupra lumii te ajută să manifești mai multă compasiune. Un aspect important este acela că separarea este o iluzie. La nivel energetic, sunt cu toții interconectați. Ceea ce înseamnă că ceea ce le facem altora, ne facem, de fapt nouă.

De asemenea, nu uita că fiecare dintre noi trece prin încercări. Fiecare persoană pe care o întîlnești duce o bătălie grea chiar dacă nu o vezi.

4. Găsește-ți tribul

Obținerea unui sprijin extern te menține pe drumul cel bun, mai ales când te străduiești să fii plină de compasiune. Alătură-te unei organizații sau fundații umanitare. Fie că este vorba de protecția animalelor, crucea roșie, comunități care ajută persoanele în vârstă sau oamenii fără adăpost, sau de grupuri de spiritualitat în cadrul cărora poți practica meditați, de exemplu, vei găsi mediul de care ai nevoie pentru a-ți dezvolta blândețea, bunătatea și compasiunea.

Citește și:

5. Joacă-te

Oamenii plini de compasiune tind să se joace aproape în fiecare zi. Fie că este vorba de un joc, dans, lucru manual, implicarea într-un proiect despre care îi pasionează, fac lucruri care le aduc bucurie și le stimulează creativitatea. Cercetările au descoperit că joaca menține creierul tânăr și combate depresia.

foto prima pagina: HBRH, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.