Setari Cookie-uri

3 credințe limitative care te țin pe loc

Gândurile și credințele tale alcătuiesc tapiseria vieții tale. Unele dintre ele o fac să fie trainică și frumoasă, altele o fac să se deșire.

ce te tine pe loc foto: paffy, Shutterstock

Firul din care este confecționată o țesătură îi dă acesteia o anumită textură. In același fel, gândurile și credințele tale alcătuiesc tapiseria vieții tale. Unele dintre ele o fac să fie trainică și frumoasă, altele o fac să se deșire.

Pentru că ceea ce nu crește, stagnează apoi se ofilește și moare. Iată care sunt trei dintre cele mai întâlnite credințe limitative care te țin pe loc.

1. Te simți vinovată timp îndelungat atunci când faci ceva greșit

Fiecare dintre noi face greșeli la un moment dat chiar și atunci când intențiile inițiale sunt cele mai bune. Deși părerile de rău nu pot șterge cu buretele cele întâmplate iar senzația de vinovăție are rolul de a ne atenționa că nu am procedat bine, să trăim într-o stare permanentă de vinovăție este destructiv.

Citește și:

Este mai înțelept să învățăm din experiența respectivă, să avem grijă să nu o repetăm în viitor și să devenim o persoană mai bună. Odată ce te ierți pe tine pentru ceea ce ai făcut, îți sporește și curajul de a-ți accepta și recunoaște greșelile.

2. Te percepi ca pe un produs al mediului înconjurător

Felul în care oamenii te-au perceput în perioada copilăriei influențează percepția pe care o ai despre tine. Poate că uneori te întrebi cum te-ai fi dezvoltat dacă ai fi crescut într-o familie, mediu și cultură diferite? Răspunsul te poate surprinde, pentru că poți descoperi o persoană total diferit, cu o altă viziune asupra lumii.

Adevărul este că ai capacitatea să te reinventezi în orice moment. Poți fi oricine vrei să fii în loc de un produs al mediului înconjurător. Iți poți alege prietenii, obiceiurile, inclusiv cultura în care dorești să trăiești. Ești într-o permanentă transformare.

Citește și:

3. Percepi provocările ca pe niște piedici, nu ca pe niște oportunități

Obstacolele nu sunt apar pentru a-ți face în ciudă ci ca semnale care îți spun că este cazul să alegi o altă cale sau că ai de lucru cu tine. In momentul în care îți schimbi percepția asupra lor, relația cu acestea se schimba. Viața te pune doar în fața acelor încercări pe care le poți depăși folosindu-ți forța interioară. Acestea pot fi ca un foc dureros dar purificator care transformă lutul într-un vas de o frumusețe rară.

Atunci când privești în ansamblu, realizezi rolul uriaș pe care îl joci în fiecare eveniment de viața ta și treci de la mentalitatea de victimă la cea de creator. Este doar o chestiune de alegere.

Foto prima pagina: pathdoc, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.