Setari Cookie-uri

9 semne ale narcisismului

În fiecare dintre noi se află un mic Narcis. Narcisismul face parte din ego, din eul nostru rănit și poate distruge relațiile noastre cu ceilalți.

Uneori, manifestările sale pot fi atât de subtile încât le putem ignora. Este însă nevoie să conștientizăm această parte din noi și să o vindecăm pentru a avea o viață fericită.

Iată nouă semne frecvente de narcisism.

1. Simți că nu ești destul de bună

Atunci când ești respinsă sau criticată crezi că este vina ta. Simți că nu ești destul de bună, de aceea oamenilor nu le pasă de tine. Astfel, preferi să le faci pe plac doar pentru a fi acceptată și iubită.

2. Simți nevoia să fii perfectă

Te străduiești să nu greșești sau să eșuezi doar pentru a atrage iubirea și atenția celorlalți. Dar dacă te împiedici, te critici fără milă.

Semne ale narcisismului

3. Valoarea ta depinde de ceilalți oameni

Pentru că nu îți poți vedea propria valoare, cauți validarea celorlalte persoane. Ai nevoie ca oamenii să fie buni, iubitori și atrasi de tine pentru a te simți întreagăși vie. Atunci când nu se întâmplă, te simți nevrednică și goală pe interior.

Citește și:

4. Îți este greu să fii plină de compasiune cu tine însăți

Ori de câte ori vă simțiți furioasă sau deprimată, te aștepți ca oamenii să îți arate compasiune. Dacă nu o fac, îi învinuiești pentru situația ta.

5. Ești insensibilă la nevoile altora

Pentru că ești atât de ocupată cu emoțiile și problemele tale, nu poți vedea prin ce trec celalte persoane. Crezi că lumea se învârte în jurul vostru astfel încât nu reușești să recunoașți nevoile altora.

6. Vrei ca oamenii să se schimbe

Atunci când ceilalți se comportă într-un mod care îți displace, te răzbuni. Dacă apare un dezacord, îi învinuiești pentru comportamentul tău. Prin urmare, le ceri să se schimbe.

7. Simți că lumea îți datorează ceva

Citește și:

Simți că meriți tot ce poate oferi lumea. Fie că este vorba de bani, de sex, de atenție sau de aprobare, faci tot ce îți stă în putință pentru a obține ceea ce vrei.

8. Nu îți asumi responsabilitatea

Pentru că simți că ai dreptul să faci tot ceea ce dorești, acționezi după bunul plac chiar dacă îi rănește pe ceilalți. Atunci când ți se atrage atenția, te simți nedreptățită.

9. Crezi că ai dreptul să îi manipulaezi pe ceilalți

Nu eziți să îi manipulezi pe ceilalți prin farmec, stralucire sau mânie deoarece crezi că ai dreptul să ceri orice de la ei.

Sursa Foto Front Page: Unsplash

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.