Setari Cookie-uri

Depășește-ți limitele! 10 pași atipici care te ajută să evoluezi

E bine să ai anumite bariere, dar nu este bine să îți impui limite. Limitele sunt acelea care te țin pe loc atunci când vrei să evoluezi, atunci când vrei să îți urmezi visul.

Ca să îți depășești limitele trebuie să exersezi puțin. Nu te arunca toată în ocean, fă pentru început pași mici pe nisip până ce înveți să înoți în ocean. Iată care sunt cei 10 pași esențiali:

Pasi care te ajuta sa evoluezi

1. Este ok să fii tristă.

Serios! Nu există persoană care să fie 100% fericită în orice moment al zilei., așa că nu trebuie să pui presiune pe tine dacă într-o zi vrei să rămâi tăcută și să te ascunzi de lume. Nu îți ascunde sentimentele doar pentru ca ceilalți să se simtă bine.

2. Drumul spre iertare începe cu tine.

Nu te mai judeca atât de aspru, nu te mai învinovăți! Iartă-i pe cei din jur și, în primul rând, iartă-te pe tine! Ai să vezi cât de bine o să îți fie din momentul în care te decizi să te iubești, să te accepți, să îți vorbești cu drag.

Citește și:

3. Uită de "profită de fiecare zi care îți este dată".

Uneori tot ce ai nevoie ca să te simți mai bine este să zaci în pat cât e ziua de lungă și să uiți de lume.

4. Este mai bine să fii singură decât înconjurată de oameni toxici.

Asta ar trebui să știi deja. Oamenii care te seacă de energie, care se plâng în permanență și au doar cuvinte de rău la adresa celorlalți nu au ce căuta lângă tine. Timpul petrecut cu tine poate fi terapie pură.

5. Nu îți compara viața cu a celorlalți.

O greșeală uriașă care te poate costa fericirea este să îți compari viața cu a celorlalți. Încetează să mai faci asta! Nu știi niciodată ce lupte duc ceilalți, nu știi dacă sunt cu adevărat fericiți deși par să aibă tot ce își doresc (sau, mai bine spus, tot ce îți dorești tu), așa că încetează cu invidia și cu dorința de a fi ca ei sau a avea ce au ei. S-ar putea să primești și să îți dai seama că realitatea era alta.

Citește și:

6. Învață să lucrezi cu emoțiile tale în loc să le ascunzi.

Orice emoție te-ar încerca, las-o să își facă de cap. Nu o închide în tine, nu o ascunde de ceilați. Emoții pozitive, emoții negative, primește-le așa cum vin, lasă-le să se manifeste și învață să le stăpânești.

Pasi care te ajuta sa evoluezi

7. Nu mai aștepta să te facă ceilalți fericită.

Știi că fericirea nu ți-o poate da și fura nimeni, pentru că ești singura responsabilă de ea, așa că degeaba te minți că X sau Y este motivul fericirii tale. Poți să fii fericită chiar acum, pentru că fericirea este în interorul tău. Coboară în inima ta și ia-o de acolo! 8. Muncește pentru ceea ce vrei. Muncește ca să obții ceea ce îți dorești. Am mai zis-o, dar o să mă repet de câte ori am ocazia, muncește pentru visul tău. Nu aștepta să îți pice din cer, nu aștepta să vină altul să facă în locul tău, rezultatele cele mai bune se obțin când tu depui efortul pentru a obține ceea ce îți dorești.

Citește și:

9. Fii nervoasă, dar iartă-i pe cei care ți-au greșit.

Așa cum spuneam mai sus, nu îți ascunde emoțiile, chiar dacă acestea sunt negative, însă nu lăsa ca ele să îți afecteze relațiile cu cei din jur. Fii nervoasă, descarcă-ți nervii, dar iartă-i pe cei care ți-au greșit. "Suferi de pe urma nedreptăţii unui om rău? Iartă-l, ca să nu fiţi astfel doi oameni răi!." [Sfântul Augustin]

10. Fă întotdeauna ceea ce e mai bine.

Fă tot ce îți stă în putere ca să fii o persoană mai bună. Mai bună cu cei din jur, mai bună în ceea ce faci.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Zolotarevs

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.