Setari Cookie-uri

Cele trei stări de conștiință ale omenirii. Tu în care te afli?

Conștiința este definită ca starea de a fi conștient de sine, de gânduri, emoții, sentimente și de relația cu lumea din jurul tău.  În evoluția conștiinței, sufletul poate trece prin trei procese de transformare. Și asta pentru că o parte a scopului nostru de a veni pe această lume este să devenim ceea ce suntem destinați a fi, oameni pe deplin conștienți.

Se spune că înaninte de a ajunge la iluminare, fiecare persoană trece prin trei nivele de conștiință.

1. Conștiința obișnuită

Primul și cel mai de jos nivel al procesului evolutiv al conștiinței noastre este locul în care începem cu toții. La acest nivel al conștiinței, persoană trăiește mai mult în trecut și în viitor, rareori în prezent. Trecutul este adesea privit ca un instrument pentru a-i reaminti ce nu a funcționat și ce ar trebui îmbunătățit în viitor. În această stare de conștiință, opiniile celorlalți contează cel mai mult și se pune mare preț pe satisfacerea așteptărilor celorlalți. Persoana se identifică cu rolul pe care îl joacă în societate. Egoul joacă un rol covârșitor, împingând individul să aibă mai mult, să fie mai mult. În ciuda realizărilor, oamenii simt un gol în suflet. Nu pot vedea dincolo de regulile prestabilite ale societății și ale egoului.

Citește și:

Stari de constiinta

2. Starea de trezire

Starea de trezire vine atunci când cineva ajunge la realizarea propriului sine și vede dincolo de rolurile pe care le joacă. Simte că există ceva mai mult decât atât. Individul se simte îngrădit de reguli și începe să își dorească libertatea. Mai conștient și mai atent, începe să își găsească propriul adevăr și scopul pe care îl are în această viață. Pe măsură ce avansează pe acestă cale, descoperă puterea ascunsă în propria înțelegere a sensului vieții. Acest nou control de sine eliberează conștiința de identificarea cu lumea oferind un spațiu pentru experiență personală.

3. Libertatea completă

Cel de-al treilea nivel este eliberarea finală și adevărata sărbătoare a vieții, cel mai înalt vârf al evoluției conștiinței în care nimic nu contează decât momentul prezent. Această stare de conștiință deschide o lume cu totul nouă, noi perspective și o dimensiune cu totul nouă a existenței în care individul îmbrățișează dualitatea tuturor lucrurilor și începe să accepte că lumina și întunericul sunt la fel de importante pentru creștere și evoluție.

Citește și:

Este starea în care persoana se conectează la pacea din interiorul său și îmbrățișează conexiunea sa profundă cu ceilalți oameni și tot ceea ce există în univers. Este o stare de iubire, sărbătoare și bucurie permanentă. De aic până la iluminare nu mai este decât și mai multă bucurie.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Agsandrew

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.