Setari Cookie-uri

Vindecă-ți emoțiile pentru a-ți vindeca viața

Nu este suficient să ne dăm seama mental că experimentăm o emoție puternică precum mânia și să decidem să o controlăm pentru ca aceasta să dispară ca și cum nu ar fi existat niciodată. Transformarea reală presupune atât schimbarea gândurilor dar și a conexiunilor emoționale care ne țin prizonieri în trecut. Doar vindecându-ți emoțiile îți poți vindeca viața.

Ne stocăm emoțiile nu doar în structurile noastre energetice dar și în celule și țesuturile corpului nostru, unde pot rămâne ani de zile, ascunse și suprimate, așteptând să căpătăm curajul de a le exprima. Atunci când nu le conștientizezi și vindeci, mânia, tristețea, rușinea și durerea reprezintă o amenințare serioasă la adresa stării tale de sănătate și de bine. Aceste emoții provoacă trupul să creeze și să rețină hormoni de stres care au un impact negativ asupra celulelor. Aceștia pot duce la inflamare și degenarare celulară precum și la alte probleme în corpul fizic care atrag îmbătrânirea înainte de vreme.

Vindeca-ti emotiile

De aceea, este foarte important să îți înțelegi și să îți procesezi emoțiile. Ele sunt mesageri care au rolul de a te ajuta să îți atingi scopul vieții și să evoluezi. Așa cum spune Joe Dispenza, ”emoțiile sunt limbajul corpului dar și o înregistrare a trecutului.” Fiecare emoție înseamnă ceva. Autoarea Christine Northrup susține că emoțiile negative pot fi eliberate prin intermediul lacrimilor, sunetului și mișcării. Atunci când simți mânie, tristețe, supărare, neliniște, durere, dă-ți voie să plângi. Ascultă cântecul preferat și lasă-ți corpul să se miște în voie. Țipă, urlă, cântă.

Citește și:

Dintre emoțiile pe care oamenii le cataloghează ca fiind negative, poate că rușinea este cel mai greu de acceptat și vindecat. Societatea ne învață să ne fie rușine de noi și de emoțiile noastre puternice, care îi fac pe ceilalți să se simtă ciudat, încă din copilărie. Majorității dintre noi ne este rușine să vorbim despre rușine și cu cât o ascundem sub preș, cu atât mai mult crește influența acesteia în viața noastră.

Nu este nevoie să te temi de aducerea la suprafață a emoțiilor tale. Acestea nu durează niciodată la infinit și nici nu sunt atât de copleșitoare precum vor alții să le lase să pară. Ba mai mult decât atât corpul nostru este creat din punct de vedere biologic să simtă și să elibereze emoții cu ușurință în mod regulat.

Citește și:

sursa foto front page: shutterstock/by aleshyn andrei

sursa foto facebook: shutterstock/ by aboutlife

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.