Tehnologia ne permite să ne conectăm unii cu ceilalți la nivel global, să călătorim și ne simplifică viața. Insă atunci când vine vorba de înțelepciun, ne întoarcem către tradițiile străvechi. Iată patru chei către o viață echilibrată de la șamanii din Anzi.

1. Non facerea

Mergi cu fluxul Universului în loc să te lupți cu el. Uneori, faptul că ceva nu îți iese din prima poate fi un test al perseverenței tale. De multe ori însă, altceva mai bun este pregătit pentru tine sau, pur și simplu, nu este încă momentul potrivit. Și în carieră la fel ca și în relații, este nevoie să te pregătești să primești ceea ce ceri. Până când ajungi în acel punct, lucrează cu oportunitățile care ți se oferă. Alberto Villoldo are o vorbă înțeleaptă care spune ”să nu te grăbești să faci azi ceea ce se va face de la sine mâine.”

Fii prezentă în fiecare clipă în loc să te gândești la ce ar fi fost, ce ar fi, ce ar trebui. Astfel, productivitatea și creativitatea ta vor crește.

2. Certitudinea

Ai încredere în fluxul vieții. Atunci când alegi să pășești pe un drum, abandonează-i-te complet, fără frică, fără plan B. Ieșirea de rezervă te împiedică să creezi rezultatul dorit deoarece energia ta este împărțită. Altfel nu ai simți nevoia să îți lași o ușiță de scăpare.

3. Non angajarea

Nu lua parte la bătălii, chiar și metaforic vorbind, mai des decât este cazul și mai ales atunci când termenii sunt stabiliți de adversar. Spre exemplu, dacă te simți bine la volanul mașinii tale și cineva își taie calea, nu te lăsa agrenată într-un scenariu în care tocmai ai fost victima nesimțirii cuiva. Păstrează-ți calmul și spune-ți că oricui i se poae întâmpla să aibă un momen de neantenție sau, de ce nu, de grabă. Acționând astfel vei conștientiza că, de cele mai multe ori, adevăratul nostru adversar este ego-ul nostru rănit.

Este în regulă să negociezi și să găsești caleade mijloc însă fii fermă atunci când este vorba de integritatea ta și de lucrurile în care crezi profund.

4. Pacea interioară

Cultivarea păcii interioare va aduce mai multă pace și armonie în lumea ta exterioară. Îți va fi mai ușor să construiești relații solide și durabile cu ceilalți,în care fiecare dintre voi are de câștigat.

Foto by ju_see via Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: