Setari Cookie-uri

Patru obiceiuri care îți complică viața

Deși se spune că viața este grea, viața nu trebuie să fie grea. De cele mai multe ori noi suntem acelea care ne punem bețe în roate și alegem să ignorăm asta și să dăm vina pe alții sau pe circumstanțe. Una dintre cheile către fericire este simplitatea.

Abia când ajungem la asta, ne dăm seama că în asta constă adevărata bucurie și fericire. Primul pas pentru a ajunge la asta este să îți faci curățenie în viață și să eviți aceste patru obiceiuri.

1. Petreci prea mult timp în minte

Mințile noastre încearcă în mod constant să înțeleagă totul, se duc în trecut și viitor și uită că viața se petrece în prezent. Construiesc scenarii care nu s-au întâmplat și care probabil nu se vor întâmpla niciodată.

2. Vrei să mulțumeși pe toată lumea

Chiar dacă pare să funcționeze uneori, este imposibil să mulțumești pe toată lumea. Oamenii își vor da cu părerea referitor la cum ar trebui să trăiești și vor avea așteptări de la tine și vor fi dezamăgiți însă tu decizi cum să trăiești. Important este ca tu să nu tedezamăgești pe tine.

Citește și:

3. Crezi că percepția ta despre viață este adevărul absolut

Percepția ta nu este adevărul suprem, este doar o percepție. Faptul că cineva nu îți zâmbește nu înseamnă neapărat că acea persoană are ceva cu tine. Poate că pur și simplu are o zi proastă.

Atunci când încetezi să crezi că știi exact ce se întâmplă în capul și viața celorlalți încetezi să îți pierzi timpul judecând, plângându-te și criticându-i pe alții. Incepi să vezi lucrurile și oamenii așa cum sunt.

4. Nu ești sinceră cu tine

Aceasta atârnă greu în balanță pentru că atunci când ne mințim în mod constant, uităm cine suntem. Chiar și așa, majoritatea oamenilor sunt atât de obișnuiți cu nefericirea lor încât preferă să se scalde în ea decât să facă o schimbare.

Citește și:

Ei raționalizează, justifică și găsesc scuze pentru a rămâne într-o relație sau loc de muncă ce îi face nefericiți sau de a nu renunța la o dependență care pur și simplu le fură bucuria de a trăi și energia.

Atunci când devii sinceră cu tine însăți, nu mai ai de ales. Nefericirea încetează să mai fie o opțiune.

Featured foto by Kaspars Grinvalds via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.