Setari Cookie-uri

Șase semne că acționezi din ego și nu din inimă

Eckhart Tolle dă una dintre cele mai complete și mai complexe explicații asupra egoului în cartea sa Un Pământ Nou.

Egoul apare în copilărie, atunci când învățăm să ne identificăm cu lucruri din exteriorul nostru și, dacă nu conștientizăm, continua să ne conducă viața, departe de cine suntem cu adevărat. Iată șase semne că acțioenzi din ego și nu din inimă.

Ești în ego atunci când îți construiești identitatea prin asociere cu un anumit obiect și când te identifici cu lucruri exterioare ție – de la haine la poziție socială și rolul pe care îl ai într-o familie. Cine ești tu cu adevărat nu are nici o legătură cu aceste aspecte.

Dacă viața ta pare un film pe repeat, sunt șanse mari ca acțiunile și deciziile tale să fie conduse de ego. Ego-ul este condiționat de trecut și, priin urmare, recreează stiații vechi cu variație mai mult sau mai puțin mare. Condiiționarea se manifestă și în felul în care reacționezi în loc să acționezi atunci când ești pusă într-o situație care te provoacă și în care elemente lumii exterioare provoacă reacții aprinse și te tulbură.

Citește și:

Tot egoul te face să cumperi obiecte doar pentru că au eticheta unui designer cunoscut sau pentru că acestea sunt percepute în societate drept simboluri ale unuii anumit statut social. Identificarea egoului cu aceste obiecte duce la apariția atașamentelor față de acestea și la experimentarea suferinței în cazul în care obiectele respective se pierd sau se deteriorează.

Am prietene care au dulapul plin de haine cu eticheta încă pe ele și care continuă să cumpere și ma multe. Și asta pentru că egoul, în dorința sa de a nu mai simți golul interior, îș dorește în permanență ma mult și mai mult crezând că astfel îl va umple. Aceasta este însă o iluzie de care nu este conștient.

Atunc când ești în starea de ego îi arăți cu degetul pe ceilalți cu ușurință, vrei să ai dreptatea și simți satisfacție atunci când reușești să demonstrezi că ceilalți greșesc.

Citește și:

Egoul te face să te compari în permanență cu ceilalți, creându-ți un fals sentiment de mândrie atunci când te simți superioară și generând furie și frustrare atunci când te percepi ca fiind inferioară.

Featured foto by Benevolente82 via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.