10 + 1 destinații în care poți să iei viața de la capăt

11 Destinații de vis prin care să descoperi o altfel de geografie - cea a inimii și-a fericirii.

Să ne aventurăm din nou, să explorăm, să călătorim! Asta ne dorim cu toții acum, când avem o așa de mare nevoie de necunoscut, de timp pentru suflet, de timp pentru noi. Te invit alături de mine într-un ocol al Pământului în 80 de zile, în care mergi ca să te întorci un alt om – locuri ideale pentru retreats. 11 Destinații de vis prin care să descoperi o altfel de geografie – cea a inimii și-a fericirii. Un tur de zeci de rânduri, care, deși virtual, să te inspire și să te ajute să te uiți cu liniște înăuntrul tău. E o călătorie fără bagaje – vino tu, așa cum ești!

  1. Bhutan – Regatul Fericirii

Între Tibet și China, aproape de India, Bhutan este un regat în care pare că timpul s-a oprit și copacii, pământul și bhutanezii, susțin restul lumii, în alergarea ei. Și când te gândești la ironia faptului că Thimpu este capitala acestui regat aflat în afara timpului…Budiști fiind, oamenii acestei țări trăiesc după principii de viață pentru al căror înțeles, noi, vesticii, ne petrecem viața citind și meditând. Vei descoperi pe străzile regatului case pictate și oameni fericiți, căci Bhutan are un minister al fericirii, care măsoară starea de bine a oamenilor și ce ar putea să le servească bucuriei de viață. În opt zile, printre rugăciunile din mănăstirile bhudiste, plimbările prin văile de la poalele Himalaya sau tratamentele naturiste tibetane, cei care vizitează Bhutan simt că se regăsesc pe sine, descoperind în normalitatea celor din Regatul Fericit idealuri la care speră în viața de zi cu zi.

Citește și:

  1. Marele Zid Chinezesc

Să ajungi aici în februarie, în preajma Anului Nou Chinezesc, să înveți practici de Feng Shui și să-ți pui ceva roșu pe tine, pentru a atrage norocul, să înțelegi că lumea ta este doar o variantă a Lumii și că poți învăța încă atât de multe lucruri noi. Pornind din Beijing, la pas pe Marele Zid Chinezesc, nu-ți trebuie mai mult de șapte zile să conștientizezi că lumea pe care o vezi la poalele lui îți poate arăta umbre și lumini noi, iar tu, despre tine, vei descoperi că gândurile tale sunt într-o simbioză perfectă cu pământul pe care calci.

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri