Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie Secrete de Chef si va recomanda reteta zilei.
Peste cu conopida
Ingrediente pentru 4 persoane
800 g de file de peste alb tip pangasius
1 kg de conopida
2 cepe
4 rosii
o cescuta de ulei
o cescuta de apa
2 linguri de busuioc tocat marunt
un varf de oregano uscat
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Desfaceti conopida in buchetele si asezati-le pe una dintre tavile aparatului. Asezonati pestele cu oregano, sare si piper. Dupa ce au trecut 10 minute de cand ati pus conopida in aparat, asezati pestele pe o tava aflata deasupra. In acelasi timp, se pun la fiert in aburi ceapa si rosiile. Dupa ce ceapa si rosiile sunt gata, amestecati-le cu apa, ulei si condimente pentru a forma un sos. Puneti pestele pe un platou, adaugati buchetelele de conopida si serviti alaturi de sos.