Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie „Secrete de Chef” si va recomanda reteta zilei.

Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie „Secrete de Chef” si va recomanda reteta zilei.
Orez gatit la aburi
Ingrediente:
270 g orez basmatic
400 ml apa
Sare
Branza Gruer sau parmezan
Patru portii, pregatire: 15 min., durata de preparare: 60 min.
1. Spalati orezul si puneti-l in vasul pentru gatit orez. Turnati apa si sarati.
2. Puneti vasul pt. gatit orez in cosul aparatului de gatit la aburi. Se prepara in 60 min. La terminarea prepararii mestecati orezul cu o furculita si adaugati o bucatica de unt.
3. Presarati pe orezul preparat branza rasa sau parmezan
Valoare nutritiva:
Acest preparat contine o mare cantitate de carbohidrati (orez), precum si calciu si proteine (branza)
Valoare energetica:
1 portie contine 250 kkal
Proteine: 30 g; lipide: 0,25; carbohidrati: 57 g
