Setari Cookie-uri

Evenimentele saptamanii

Weekendul de 1 Mai incepe obisnuit cu multe petreceri si concerte in Bucuresti, dupa care ai zice ca se linistesc apele si se instaleaza plictiseala: de fapt, petrecerea se muta in alta parte. 1 Mai Muncitoresc s-a invechit, declaram noul 1 Mai Sarbatoresc! Distractie placuta!

Copil minune al lumii spectacolului, James Thierree, aduce la sfarsitul lunii aprilie cea mai recenta creatie a sa, Raoul, care a triumfat pe scene prestigioase ale lumii, ca Brooklyn Academy of Music din New York sau Barbican din Londra. Inspirat din lumea circului, spectacolul imbina muzica de camera cu iluzionismul, dansul, pantomima si teatrul, avand drept cadru o lume onirica ale carei franghii le tine un singur om, confruntat cu propria nebunie. Spectacolul va avea trei reprezentatii la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti, pe 29, 30 aprilie si 1 mai, incepand cu ora 20,00.

Prezenta spectacolului la Bucuresti este o premiera pentru Europa Centrala si de Est si reprezinta ultima etapa dupa turneul mondial de succes.

Raoul nu este o poveste simpla, ci o explozie suprarealista de confetti (London Dance). Pe scena, un rege decazut, misterios si singuratic, traieste intr-un turn construit de el insusi pentru a scapa de demonii lumii. Dar ai sai? Singur in mijlocul unui decor complex in metamorfoza perpetua, care pune in miscare toate masinariile teatrale, James Thierree creeaza o lume onirica si fermecata. Ne intalnim cu animale de poveste, precum un peste urias, un carabus metalic si o meduza muribunda. Cu fiecare, Raoul are relatii de familiaritate sau autoritate, dupa caz.

Cronici

Frumos si tulburator precum confesiunea unui om singur in inima vietii. - Le Monde

Singur pe scena, James Thierree tine sala cu sufletul la gura prin vechea magie a spectacolului complet. - Le Figaro

James Thierree, este incarnarea iluziei, inventatorul unui teatru oniric, fizic, animal. Burlesc si shakesperian, senzorial, in perpetua imponderabilitate, James Thierree ne face sa credem in visele lui. - Le Matin

Biletele la spectacol sunt puse in vanzare in magazinele Orange si in reteaua Eventim.ro, cat si la casa de bilete a Teatrului National Bucuresti, la 4 categorii de pret:

rand 2 - 19: 100 lei
loji, capete de rand: 80 lei
balcon: 50 lei
strapontine: 30 lei

2. Kirlian Camera + Tanz Ohne Muzik @ Control Club, ora 21:00
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.