Setari Cookie-uri

Lansare de carte si sesiune de autografe: Intalnire in paradis

Editura Humanitas Fiction va invita joi, 5 mai, ora 18.00, la Libraria Carturesti (Ceainarie, str. Arthur Verona, nr. 13-15) la lansarea romanului Intalnire in Paradis de Ernesto Pinto-Bazurco Rittler.

Ernesto Pinto-Bazurco Rittler - Intalnire in Paradis, Humanitas Fiction

„In acest roman, Ernesto Pinto-Bazurco Rittler ne spune, intretinand un reusit suspans, povestea unui om care, aflat in preajma mortii, poate fi salvat prin dragoste. Autorul, cu dubla origine, germana si latina, are privirea juristului, a diplomatului experimentat, dar si pasiunea povestitorului.“ (Alonso CUETO)

La granita dintre scrierea autobiografica si fictiune
, romanul Intalnire in Paradis reuneste marturiile cutremuratoare ale unor personaje implicate in istoria tumultuoasa a tarilor aflate sub dictatura in ultimele decenii ale secolului XX: Mirela este fiica unui judecator de origine romana, Nataniel Moldovan, care emigreaza in Cuba, unde spera sa gaseasca o viata mai buna pentru el si familia lui, si de unde crede ca va reusi sa porneasca spre America, Tara cea Grandioasa. Arestat sub banuiala de disidenta, incearca sa evadeze si este impuscat, in urma sa ramanand un caiet in care sunt notate ideile sale despre libertatea de expresie a individului si importanta acesteia.

Pe un alt palier narativ, Froilán Herrera isi scoate fiul dintr-o Columbie instabila politic si il duce in Peru, tot in speranta ca acesta va avea parte de o viata mai buna. Carlos Herrera reuseste ulterior sa ajunga in America, dar tara indelung visata, a libertatii si a tuturor posibilitatilor, se dovedeste a fi un miraj, caci din cauza unui accident stupid, in urma caruia ucide un politist, Carlos e condamnat la moarte. Cand destinele Mirelei Moldovan, ajunsa intre timp o avocata celebra in America, si al detinutului Carlos Herrera se intalnesc, urmeaza o lupta pe viata si pe moarte, cu spectaculoase rasturnari de situatie, dedicata salvarii acestuia.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.