Setari Cookie-uri

Evenimentele saptamanii

Va fi weekendul noptilor albe: va asteapta in Bucuresti comedie - noaptea alba a devoratorilor de stand up comedy si festivalul de la Teatrul de Comedie, arta - noaptea alba a galeriilor plus Street Delivery - manifestari libere si artistice pe strada Arthur Verona. Ne vom muta cu totii in centrul orasului si vom bate strazile la pas sau vom pedala dintr-un loc in altul: sunt atatea de vazut, atatea de facut! Distractie placuta!

La a cincea editie a Noptii Albe a Galeriilor, din 10 iunie, participa 55 de galerii si spatii alternative din Bucuresti si alte 12 din Cluj Napoca.

Pe langa expozitii, vor si multe evenimente speciale: performance-uri, auditii, concerte, expozitii de street-art prezentate in galerii deja consacrate, in galerii nou infiintate, spatii alternative sau institutii transformate pentru o noapte intr-o galerie de arta. Intentia este de a promova arta contemporana si tinerii artisti romani.

Programul/harta le puteti descarca de aici sau le gasiti in suplimentul special 24FUN si in locatiile participante la acest eveniment.

Cicloteque si Asociatia Green Revolution sprijina NAG#5 si ofera publicului de la Noaptea Alba a Galeriilor biciclete gratuite. Detaliile despre inscriere sunt disponibile pe site .

5. Street Delivery @ strada Arthur Verona, intre 10-12 iunie

Incepe cea de-a 6-a editie Street Delivery: anul acesta au fost inscrise peste 300 de proiecte culturale care sprijina initiativa de a transforma Verona in strada pietonala.

Street Delivery vrea sa reinventeze strada Arthur Verona si sa o transforme intr-un traseu cultural pietonal ce leaga Gradina Icoanei de Parcul Cismigiu, astfel orasul ar putea fi traversat pe axa Est-Vest. Acesta este un proiect unic in Bucuresti in ultimii ani prin demonstratia puternica pe care societatea civila o face aparandu-si dreptul de a lua decizii legate de oras.

Scena de muzica de anul acesta ii are ca invitati pe Ghostpoet (Gradina Icoanei, acces liber), Alexander Robotnick (Club Berlin) si SubCarpati. Dar acestia sunt doar 3 dintre cei peste 50 de artisti care vor fi prezenti la Street Delivery.

Interesele predominante ale pietonilor de pe Verona si ale cetatenilor orasului sunt: arte, arhitectura, urbanism, ecologie, film, mancare sanatoasa, muzica, sport, jocuri pentru copii, ateliere, targ.

Mediul urban poate fi o sursa de inspiratie zilnica daca locuitorii isi dedica interesul pentru a il redesena ca pe un spatiu viu, gradand totodata diferenta dintre spatiul public si cel privat.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2011
Echipa Kudika