Setari Cookie-uri

Dialog cu mortu'

Tanarul Kaka se chinuie cu trupu-i mic sa-l acopere pe Ademir cu pietre grele. Are lacrimi in ochi. Gata, nu-l va mai gasi nimeni.

Fapt real: Ademir Jorge Goncalves, in varsta de 59 de ani, si-a petrecut noaptea intr-o carciumioara bunicica din Antonio da Platina, undeva prin sudul Braziliei. Prin apropiere, un om a murit in urma unui accident auto. Politistii au crezut ca era vorba de domnul Goncalves, asta pentru ca victima era imbracata asemanator si chipul ii era desfigurat. Rudele, suparate foc, au zis ca trebuie musai inmormantare rapida. A doua zi, ca asa se obsinuieste la ei. Zis si facut. Da-i bice si ingroapa-l pe Ademir, cu toata ceremonia cuvenita. Bun. Totul a mers brici pana cand cineva a intrat in crasma, l-a vazut pe bietul om, l-a ciupit, s-a ciupit si a constatat apoi ca Ademir e viu bine mersi...Bietul om s-a dus si la inmormantarea sa, speriindu-i pe toti. Dar oare trebuia sa se intoarca?

Repovestire: Intrand in carciumioara, tanarul de pana in cinci ani, cu tricou pe care scrie Kaka, il vede pe Ademir culcat pe o parte, la masa din colt. Uimit, merge la el sa se convinga, ii trage doua palme usoare pe umar.

- Ce faci ba, lipsesti de la inmormantarea ta? Te-au bagat astia deja jumatate in pamant.
- Da' de ce? raspunse Ademir buimac.
- Di mere...spuse Kaka cu gandul in alta parte. Pentru ca ai murit.
- Am murit? Ademir se uita de jur imprejur, la sticlele goale, la altele aproape goale si la cele pline de la bar. Pai si unde sunt acum, in rai sau in iad?
- Ambele sunt inspaimantatoare. Dar lasa asta, oficial esti mort. Restul e metafizica deja.
- Daca asta e raiul, nu arata rau deloc. Acum serios pustiule, am baut pana la ultimul banut, n-am ce sa-ti dau. Cine te-a trimis cu chestii d-astea filozofice la mine?

- Nevasta-ta! spuse Kaka parca neputand evita directitudinea. Am venit sa iau rachiu si uite peste cine dau. Stii tu Ademire, te-au gasit mort in curba omule. Nu mort de beat ci mort de-a binelea. Accepta situatia.
- Trebuie sa fie o incurcatura. Eu sunt aici, cat se poate de viu. Cum pot sa fiu si mort si viu in acelasi timp? Ceva nu se leaga...Ademir simtea deja cum alcoolul ii paraseste sangele, mintea i se mai dezgheata si degetele se mai opresc din tremurat.
- Da, pot spune ca e o incurcatura. Fatala chiar. Ce-ai de gand sa faci acum? Kaka puse pumnul in barbie, pentru a adauga greutate intrebarii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.