Setari Cookie-uri

Pinguinii lui Peca lipaie prin Control

Pierdusem din vedere piesa cand s-a jucat in cadrul Iarmaroc Fest-ului sambata trecuta – si, ca sa fiu sincera, localizarea scenei “Theatre” in sine m-a depasit – asadar n-aveam de gand sa repet scaparea si luni. Daca actorii s-au deplasat repejor din padurea festivalului in inima Capitalei, mai exact in Club Control si sub obladuirea teatrului UpStage, bucurestenii nu i-au lasat cu ochii-n soare, ci au raspuns chemarii si s-au destelenit din ziua lor de odihna ca sa-i primeasca inapoi cum se cuvine. Adica? Deschisi la zambet, cu aplauze si flori.

Realizat de Ioanina

Intr-un interviu recent, Stefan Peca observa, cu regret, climatul actual in care evolueaza – sau, dimpotriva – teatrul in Romania: “Am impresia ca daca faci ceva care nu intra in mainstreamul nostru teatral, ai toate sansele sa fii ignorat, si ma refer la critica. Asta in ciuda faptului ca public inteligent exista si consuma fara sa aiba nevoie de cronici.” Eu i-am dovedit ca unii critici nu ignora underground-ul – acum e momentul ca si voi sa va prezentati “la datorie”, in numar mare. Piesa revine in Club Control lunea viitoare, 31 mai, tot de la 20:00.
“Picabo/Pinguini” e dedicata fanilor absurdului ca si publicului care gusta umorul exprimarii alternative, oricat de creativ i-ar fi fost autorul in transmisiunea de intelesuri prin ea. Iar, intr-o lume in care mesajele trebuie strigate din tot rarunchii ca sa ajunga la destinatie, nu ne mai putem permite sa evitam spatiile neconventionale unde creeaza si/sau expune artistul. E timpul sa iesim din cutiuta...
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.