Setari Cookie-uri

Cafeneaua iubirii

Cei de la Jacobs au avut o idee minunata: sa dea nastere unui spatiu virtual, coffechat.ro, unde suntem invitate noi, fetele, sa savuram o cafea si sa povestim despre iubire. Cu mana pe inima va spun ca povestile de aici mi-au pus ambrozie in cafeaua amara a diminetii incepute prea devreme.

Eu, una, sunt indragostita iremediabil de Pacientul Englez. Iubesc replicile lui sprintene si romantice, actorii lui fabulosi. As putea face din ”In fiecare noapte te scot din inima mea si in fiecare dimineata te gasesc acolo, la loc”, motto-ul vietii mele. Dar pe lista minunatiilor gravate pe pelicula si , deopotriva, pe inima mea, stau si Moulin Rouge (”I will love you till the end of time…”), si Strada Hanovra (”Te iubesc atat de mult, incat pot sa renunt la tine”), si Casablanca (”Saruta-ma ca si cum ar fi ultima data”), si Tigru si Dragon cu ravasitoarea lui declaratie de dragoste eterna: “Vreau sa-ti spun cu ultima mea suflare ca te-am iubit intotdeauna. As vrea mai bine sa fiu o fantoma, plutind alaturi de tine ca un suflet condamnat, decat sa intru in rai fara tine”.

Fac parte din viata mea si comediile tandre, o ador pe Marylin Monroe in Unora le place jazzul, minunatia care a consacrat replica “Nimeni nu-i perfect!” si nu m-as da in laturi niciodata sa revad Mic dejun la Tiffany, al carui celebru schimb de replici - Holly: “M-as marita cu tine pentru bani intr-un minut! Tu te-ai insura cu mine pentru bani?” Paul: “Intr-un minut.” Holly: “Atunci ce noroc pe amandoi ca suntem saraci, nu-i asa?” - vine in contradictie cu la fel de celebrul “Show me the money!” din Jerry Macguire.
Iubesc filmele. Ele mi-au tinut de urat si de frumos, de frig si de cald, de singuratate si de amagire, in toate anotimpurile vietii mele. Si, inca din copilarie, cand am retinut din Doamna si Vagabondul ca “omul e cel mai bun prieten al cainelui”, m-am straduit sa memorez replici care sa-mi incalzeasca inima atunci cand nu mai am alte resurse de combustie. Mi-ar fi greu sa aleg unul singur, cel mai frumos film de pe pamant. Dar cred ca, daca, totusi, as fi nevoita, m-as opri la vreunul dintre cele despre care am amintit pana acum. Gresesc?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.