Setari Cookie-uri

Top 10 melodii de dragoste cu nume de femei

Cantecele care au in titlu un nume de femeie se deosebesc dintre toate celalalte si ascund de cele mai multe ori povesti complicate. Sa compui o piesa pentru o iubita poate fi un mod de a iti marturisi sentimentele, dar si de a incerca sa depasesti o poveste nefericita de iubire. Indiferent ce a stat la baza unora dintre melodiile urmatoare, muzica ramane un afrodiziac si un fel de a exprima cele mai frumoase trairi.



3. Mircea Vintila – Miruna

Folk-ul romanesc e foarte iubit, mai ales pentru baladele si versurile pe care stiu sa le cante toti studentii la mare sau prin campus. Miruna probabil prima fashionista: “Venind din practica/ Poseta galbena/ Ea isi lua. // In magazin-a intrat/ Fusta si-a cumparat/ Maxi-nflorat.”




2. Smokie – Oh Carol

Nu stim cine a fost Carol, dar i-a facut pe baietii de la Smokie sa isi piarda mintile. Sa fii indragostit nu a sunat niciodata mai bine decat in piesa celor de la Smokie.




1. Michael Jackson – Dirty Diana

Dirty Diana a fost compusa de Michael Jackson si de Quincy Jones, fiind inclusa pe albumul “Bad”. A doua piesa rock semnata de Michael, Dirty Diana are versuri intense si un ritm irezistibil. Desi initial zvonurile sugerau ca ar fi fost inspirata de o aventura amoroase intre Michael Jackson si Diana Ross, in interviuri cei doi autori au spus ca e vorba despre fanele foarte insistente pe care le are orice cantaret de succes. In 1988, Jackson a avut un concert pe stadionul din Wembley la care a participat si Printesa Diana: crezand ca ar putea sa fie jignita de versuri, Jackson a scos piesa din playlist. Dar pentru ca s-a dovedit ca era una dintre preferatele printesei, pana la urma a fost cantata.




Bonus: Grupa Mariilor

O categorie speciala e dedicata numelui Maria, o sursa nesecata de inspiratie pentru cantece de dragoste celebre: Blondie, Ricky Martin si Santana sunt doar cativa dintre cei care s-au indragostit sau au admirat femei cu numele Maria.

Blondie - Maria




Ricky Martin - Maria




Santana - Maria Maria





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.