Setari Cookie-uri

O banda ocupa un muzeu: banda desenata

In intervalul 16 iunie - 16 octombrie 2011 va putea fi vizitat, la Bucuresti, Muzeul Benzii Desenate, un proiect pilot derulat de Institutul Cultural Roman si Muzeul National de Arta Contemporana cu sprijinul clusterului EUNIC in Romania, al Centrului Belgian de Banda Desenata si in parteneriat cu Asociatia Bedefililor din Romania.

„Vom incerca pe parcursul unei perioade limitate de timp sa aratam diversitatea si bogatia celei de a noua arte in Romania, sa demonstram perenitatea acestei arte de-a lungul a 120 de ani, sub trei regimuri politice total diferite, fiecare cu caracteristicile sale, sa evidentiem legaturile dintre banda desenata si caricatura, ilustratia de carte, desenul animat si literatura, sa punem in valoare creativitatea tinerilor artisti BD contemporani.“ – Alexandru Ciubotariu

Initiativa urmeaza Salonului European de Banda Desenata organizat de EUNIC Bucuresti in 2010 si prefateaza a doua editie a manifestarii, care se va desfasura in lunile octombrie–noiembrie 2011. Muzeu de artist, Muzeul Benzii Desenate constituie o continuare fireasca a expozitiei si volumului Istoria Benzii Desenate Romanesti, realizat de Alexandru Ciubotariu impreuna cu Dodo Nita si publicat in toamna anului 2010, in contextul Salonului.

Programul MBD

16 iunie – 16 septembrie
Vei avea parte de discutii inedite, sesiuni de desen, vizite ghidate si multe povesti savuroase cu artistul Alexandru Ciubotariu, in fiecare zi a Muzeului Benzii Desenate.

30 iunie, 18.00
„Caricatura si Banda desenata”, cu Paul Stoica.
Conferinta va fi insotita de o mica expozitie pe aceeasi tema, de o zi.

7 iulie, 19.00
A doua expozitie din Galeria MBD: „Banda desenata in presa” / o discutie pe aceasta tema cu Lucian Amarii – Jup, Vali Ivan, Matei Branea, echipa Kamikaze si alti artisti din breasla.

9, 16, 23, 30 iulie, 17.00-18.00
8 scurtmetraje austriece in 43 de minute

15-17 iulie, 13.00-18.00
Fii creativ alaturi de noi! Ateliere de banda desenata cu Puiu Manu si Cristian Marcu

20 iulie, 18.00
„Animatia romaneasca de azi”, cu Daniel Todoran.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.