Setari Cookie-uri

Salonul European de Banda Desenata

Salonul European de Banda Desenata, aflat la a doua editie, propune, in perioada 3-20 noiembrie 2011, la galeria Foto Anexa a Muzeului National de Arta Contemporana (Calea Mosilor, nr. 62-68), 16 expozitii, numeroase ateliere de creatie, intalniri cu artisti din sapte tari, dezbateri, conferinte, sesiuni de autografe, lansari de carte, precum si proiectii de filme si concerte.

afis Salonul de Banda Desenata Desenele revin in banda si transforma orasul Bucuresti, pentru doua saptamani si jumatate, in capitala neoficiala a benzilor desenate.

Salonul European de Banda Desenata
, aflat la a doua editie, propune, in perioada 3-20 noiembrie 2011, la galeria Foto Anexa a Muzeului National de Arta Contemporana (Calea Mosilor, nr. 62-68), 16 expozitii, numeroase ateliere de creatie, intalniri cu artisti din sapte tari, dezbateri, conferinte, sesiuni de autografe, lansari de carte, precum si proiectii de filme si concerte.

Deschiderea va avea loc joi, 3 noiembrie 2011, la ora 18.30. Vor lua cuvantul Mihai Oroveanu, director MNAC, Didier Dutour, director al Institutului Francez de la Bucuresti si presedinte al clusterului EUNIC in Romania, Jean Auquier, director general al Centrului Belgian de Banda Desenata de la Bruxelles. La vernisaj vor fi prezenti Bernard Swysen (Valonia-Bruxelles), autor si profesor de banda desenata la Academia de Arta din Bruxelles, Sascha Hommer (Germania), artist de banda desenata, Pedro Moura (Portugalia), curator, Máša Bořkovcová (Cehia), etnolog si expert pe problemele romilor.

Printre expozitiile care vor putea fi vizitate la SEDB se numara Calatorie in cea de-a 9-a dimensiune: banda desenata Valonia-Bruxelles, Banda desenata contemporana din Portugalia, O Přibjehiprima trilogie ceheasca de benzi desenate dedicata povestirilor romilor, expozitia BD prilejuita de Presedintia poloneza a Consiliului Uniunii Europene, plansele originale rezultate din colaborarea Nichita Stanescu – Sandu Florea, Comment faire une BD (Editura M.M. Europe), Creating Comics – rezultatele atelierului Sascha Hommer & Kati Rickenbach, Bitta Generation (BD si ecologie), Stramb living (Brynjar Bandlien), Cartea lui George, expozitii dedicate unor romane grafice – Travesti de Mircea Cartarescu (Edmond Baudoin) si Stigmata (Lorenzo Mattoti), expozitiile de autor Livia Rusz, Dominique Goblet (BD contemporana/curent alternativ) si Ilan Manouach, expozitia cu lucrari publicate in revista Comics.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.