Drumul modei: dialog peste granite - colectie completa Erevan, prima expunere

Drumul modei: dialog peste granite - colectie completa Erevan, prima expunere

Expozitia poate fi vizitata de publicul armean in perioada 2-19 februarie la Cafesjian Centre for the Arts din Erevan, iar ulterior va fi prezentata in alte trei regiuni din Armenia, in intervalul martie - aprilie.

Andra ClitanMiercuri, 1 februarie 2012, la Erevan, a fost prezentata in premiera colectia produsa de zece creatori de moda armeni si europeni in cadrul proiectului intercluster EUNIC "Drumul modei: dialog peste granite". Expozitia poate fi vizitata de publicul armean in perioada 2-19 februarie la Cafesjian Centre for the Arts din Erevan, iar ulterior va fi prezentata in alte trei regiuni din Armenia, in intervalul martie - aprilie. Pana la finalul anului 2012, colectia va fi itinerata in Cehia, Danemarca, Germania, Marea Britanie si Romania, prilej cu care publicul din Europa va putea participa si la o serie de master classes.

Lansat in 2010, proiectul „Drumul modei: dialog peste granite“ a mijlocit colaborarea intre creatori de moda din Armenia si din Europa. Designerii au constituit cinci echipe de creatie: Aram Nikolyan (Armenia) – Andra Clitan (Romania), Christine Avetisyan (Armenia) – Pavel Ivancic (Cehia), Lusine Kostanyan (Armenia) – Geannine Pollazzon (Marea Britanie), Gayane Soghomonyan (Armenia) – Melanie Freier (Germania), Ani Iskandaryan (Armenia) – Ida Gro Christiansen (Danemarca). In 2011 au fost organizate o serie de master classes si un seminar international in Armenia, iar creatorii au beneficiat de rezidente de lucru in Armenia si in Europa. Cele douazeci de tinute complete din colectia rezultata in urma proiectului includ elemente specifice patrimoniului cultural din Armenia si din tarile europene.

Drumul modei: dialog peste granite (Fashion Road: Dialogue Across Borders) este un proiect intercluster EUNIC, derulat in perioada 2010–2012, care vizeaza promovarea dialogului intercultural si a colaborarii internationale prin intermediul modei. Coordonat la nivel local de Institutul Cultural Roman, proiectul este organizat sub egida EUNIC (European Union National Institutes for Culture) de British Council, Centrul Ceh, Goethe-Institut, Institutul Cultural Danez si ICR, in parteneriat cu Armenian Fashion Council. Proiectul este finantat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul „Cultura (2007-2013)“.

Creatoarea de moda Andra Clitan a fost selectata in urma unui concurs national derulat de Institutul Cultural Roman in luna decembrie 2010. Andra Clitan este licentiata in design vestimentar a Universitatii de Arte si Design din Cluj-Napoca si detine o diploma de masterat in design vestimentar la aceeasi universitate. Este doctoranda a Universitatii de Arte si Design din Cluj-Napoca, avand ca tema de cercetare costumul traditional de sarbatoare din Tara Maramuresului.

Detalii: www.icr.ro/bucuresti/eunic-1/proiecte/drumul-modei-dialog-peste-granite.html

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri