Sarbatori cu punga stransa

Sarbatori cu punga stransa
Kudika
24 Decembrie 2009

Pentru unele dintre noi sarbatorile de sezon vin si cu o droaie de timp liber, un concediu binevenit dupa un an plin, cu munca de teama crizei, cu frica gripei porcine cuibarita-n suflet – in general, a fost un an plin de groaza si teroare. Asadar, ca sa ne detensionam, apelam, de regula in perioada asta si mai cu seama la final de 2009, la caldura familiei sau a prietenilor dragi, la mancare bogata-n calorii si serotonina, pe care acum si doar acum ni le permitem, si nu in ultimul rand, la excursii prin plaiuri straine, unde rezolutiile de an nou parca suna mai fezabile.
In orice caz, planuri avem toate pana acum, fie ca le construim ca pe castelele de carti, cu inima purice, fie ca ne avantam cu capul inainte. Eu, de data asta, am o stare de spirit molcoma, asezata, fara chef de-a parasi vatra Capitalei. Dar, dragi colege de peisaj, aflati ca griul bucurestean nu inseamna lipsa bucuriei, dimpotriva: m-am gandit la moduri putin “alternative” de a sarbatori iarna in toata splendoarea ei. Si vi le impartasesc si voua, daca troienele Bucurestiului si starea economiei v-au taiat pofta de-a coace retete ale distractiei.

Realizat de Ioanina

De vreme ce 2009 n-a capatuit pe nimeni, chiar dimpotriva, si chiar deunazi am fost martori la inchiderea unor ziare din mediul presei printate, ca sa impodobim peisajul asta sumbru ne intoarcem privirea la mediul online. Un sondaj efectuat de centrul de cercetare a pietei Mednet a scos la iveala – surprize, surprize! – ca peste 50% dintre oraseni vor cheltui mai putin pe sarbatori anul asta, fata de sumele alocate in 2008. Asadar, sa aruncam un ochi econom prin blogurile talentatilor nostri artizani si croitori, care isi astern in format electronic o intreaga gama de creatii handmade sau vintage numai bune pentru cadouri si costumatii unice – in vederea pomului si, respectiv, a petrecerilor de Craciun.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri