Setari Cookie-uri

Nopti albe de short-uri si shot-uri

KUDIstractia intra in priza saptamana asta, doar a trecut socul frigului si am avut timp berechet sa stranutam pe sub cuvertura. Sper ca v-ati intremat si voi, pentru ca am atat de multe chestioare distractive cu care sa va ademenesc azi incat, moarte-coapte, tot veti parasi caldurica de-acasa. N-am ce-i face, trebuie sa-mi iau rolul de avocat al diavolului in serios si de dragul vostru: o sa vedeti la sfarsit cum clocoteste sangele-n voi cu chef de socializare si dezmortit picioare!


Sa incepem cu pasi mici, mai exact o simpla plimbarica de la 5 seara care se va solda cu ore-n sir de filme unul si unul. Destinatia este Festivalul International de Film Digital Kinofest, care se afla la cea de-a treia editie si te imbie intr-un decor nou, The Light Cinema. Joi e seara fictiunii, vineri, a animatiei, iar sambata se vor derula micro-filmele – va sfatuiesc sa nu lipsiti de la petrecerea oficiala din prima zi, pentru ca organizatorii ii vor aduce pe Les Elephants Bizzares si pe Scout Astray sa va deschida apetitul pentru festival intr-un stil pe care deja se mizeaza la mai toate evenimentele de gen. Ma refer la mixul artelor, un truc valorificat si la Animest-ul din acest an pe principiul ca muzica si filmele fac reteta unei seri ideale.

Acum, esalonand caci nu putem impaca si capra si varza la nesfarsit, la capitolul cinema se anunta seri tematice. Film Menu si Institutul Francez din Bucuresti, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, organizeaza o retrospectiva a filmelor lui Alexandru Tatos – 7 la numar, ele vor fi proiectate la Elvira Popescu de joi pana duminica iar nostalgicii vor avea chiar sansa sa ocheasca prin public actori, directori de imagine, monteuri, editori de sunet si alti membrii ai echipelor de filmare. Iar la Cinema Union, din 22 si pana pe 28 octombrie, a patra editie a Zilelor Filmului Polonez va consta tot din 7 filme, de data asta delectabil de noi si necunoscute, cate unul pe seara pentru o initiere fugara intr-o alta cultura si viziune cinematografica.

La capitolul muzica, incep prin a avertiza vesnicele indecise – printre care ma numar – ca va fi din plin si pe toate gusturile. In Club Control, joi de la ora 21:00 concerteaza Persona, o trupa indie timisoreana care a-nvartit pe degete orasul natal si acum vine sa dea lovitura si-n capitala. Vineri clubul aniverseaza un an de existenta (sa ne traiesti!) si britanicii de la Zombie Disco Squad au fost cooptati sa incinga atmosfera in loc de lumanarele si tort. Tot aici, duminica, ringul de dans va suferi o remobilare temporara, ca sa rasune mai cu spor “Monoloagelor vaginului”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.