Setari Cookie-uri

Premiera: Periferic, lansat simultan in cinematografe si online

Pe 1 aprilie 2011, "Periferic" va inaugura proiectul WEBKINO.RO, care va permite vizionarea filmelor romanesti in sistem pay-per-view, prin video-streaming, la o calitate HD excelenta.

Unul dintre cele mai asteptate filme din 2011, "Periferic", in regia lui Bogdan George Apetri, marcheaza o premiera in industria romaneasca de cinema: va fi lansat, simultan, in cinematografe si pe Internet. Pe 1 aprilie 2011, "Periferic" va inaugura proiectul WEBKINO.RO, care va permite vizionarea filmelor romanesti in sistem pay-per-view, prin video-streaming, la o calitate HD excelenta.

In prima faza, "Periferic" va putea fi vizionat pe WEBKINO.RO cu prioritate in localitatile care nu dispun de sali de cinema, urmand ca de la 1 mai sa poata fi urmarit din orice colt al tarii. WEBKINO.RO este, dincolo de un experiment inedit, un proiect cultural, fiind prima alternativa legala de vizionare in timp real a filmelor romanesti pe Internet, o data cu lansarea lor in cinematografe, cu prioritate in zonele in care nu exista sali de cinema.

"Periferic" este prima dintr-o serie de productii romanesti ale anului 2011 care vor fi lansate si pe platforma online sustinuta de Voodoo Films, dupa o idee Q2M.

"Ideea acestui experiment care, sper eu, va evolua intr-un proiect amplu, e cat se poate de simpla si a pornit de la un paradox pe care l-am constatat discutand cu mai multi regizori si producatori: publicul de film romanesc, tot mai numeros, nu are acces la premiere si nu poate viziona filmul in timp real dintr-un motiv banal, si anume acela ca foarte multe orase din Romania nu dispun de sali de cinema. In plus, acest public este unul educat si, credem noi, deloc incantat de ideea vizionarii ilegale. Ma bucur ca am gasit deschiderea necesara punerii in practica a ideii si sper ca Webkino va fi un proiect care va deschide pentru cinematografia romaneasca un nou canal de distributie demn de luat in considerare", spune Dragos Stanca, fondatorul Q2M.

Detaliile despre modalitatea de plata si costul vizionarii pe WEBKINO.RO vor fi anuntate in zilele urmatoare.

"Periferic" in cinematografe:

Lungmetrajul de debut al lui Bogdan George Apetri va avea premiera de gala pe 31 martie, la Cinema Studio din Capitala, in prezenta actorilor si a echipei.

Filmul va rula in avanpremiera, tot pe 31 martie, si la Movieplex Plaza Romania.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.