Setari Cookie-uri

Doina Groparilor, un nou documentar original, in regia lui Pavel Cuzuioc

Joi, 29 septembrie, ora 20:00, HBO Romania va invita sa urmariti in premiera si in exclusivitate un nou documentar original, in regia lui Pavel Cuzuioc.

Joi, 29 septembrie, ora 20:00, HBO Romania va invita sa urmariti in premiera si in exclusivitate un nou documentar original, in regia lui Pavel Cuzuioc.

Doina groparilor/Digging for life
este un proiect finalist al Concursului National de Scenarii initiat de HBO Romania si realizat in parteneriat cu Festivalul International de Film Transilvania, editia 2010, sectiunea documentar.

Cimitirul Sf. Lazar sau “Doina” (cum ii spune toata lumea) din Chisinau, Republica Moldova, este unul dintre cimitirele cu cea mai mare suprafata din Europa – 2.000.000m2. Cimitirul, deschis in anul 1966, are pana in prezent peste 250.000 de morminte si este impartit in 266 sectoare.

Cimitirul nu este un spatiu interzis. Oricum, acesta nu este acel loc unde majoritatea oamenilor si-ar petrece timpul. Singurii locuitori vii ai unui cimitir sunt groparii. Fie iarna, primavara, vara sau toamna, preocuparile groparilor sunt aceleasi. Ei sapa si ingroapa. Atitudinea groparilor fata de cei morti si ceremonia funebra este una de rutina. Ei sunt imuni la bocete si lacrimi. Par lipsiti de frica si sensibilitate.

Una din fantomele vii din cimitirul “Doina” este Dna. Eleonora. Ea si-a rezervat si isi pregateste locul de veci de 10 ani de zile, chiar daca e sanatoasa si are doar 62 de ani. Aceasta preocupare a devenit “obsesia” ei.

“Pentru ca de cele mai multe ori moartea genereaza teama si dorinta de evitare a unei confruntari, filmul incearca sa abordeze intr-o maniera temperata si reflectiva acest subiect”, declara regizorul filmului, Pavel Cuzuioc.

”HBO s-a remarcat la nivel international si local prin documentare originale ale caror subiecte pun intrebari si starnesc controverse. Acest film nu face o exceptie. Tema adusa in discutie, calitatea productiei si modul in care este realizata vor satisface pe deplin asteptarile spectatorilor”, a adaugat Carmen Harabagiu, Country Manager HBO Romania.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.