Setari Cookie-uri

Premiera Jurnalul unui iubitor de rom

Este ecranizarea romanului lui Hunter S. Thompson, o poveste plina de exotism, umor, dialoguri inteligente, dansuri voodoo si senzualitate pura.

Regia si scenariul: Bruce Robinson, bazat pe romanul lui Hunter S. Thompson
Distributie: Johnny Depp, Aaron Eckhart, Amber Heard, Michael Rispoli, Richard Jenkins, Giovanni Ribisi

Sinopsis: La finele anilor '50, un scriitor aflat in declin ajunge sa lucreze pentru un ziar de mana a doua din Porto Rico, unde cade ispitei alcoolului, se incurca cu o femeie frumoasa, dar logodita si intra in complicatiile tesute de un afacerist dubios. Este ecranizarea romanului lui Hunter S. Thompson, o poveste plina de exotism, umor, dialoguri inteligente, dansuri voodoo si senzualitate pura.

#

Proaspat lasat la vatra din Fortele Aeriene, si dupa o slujba temporara la „Time Magazine”, viitorul jurnalist „Gonzo” Hunter S. Thompson (n. 1937 – d. 2005) se muta la San Juan in Porto Rico, in 1960, unde lucreaza pentru scurt timp la ceea ce va deveni apoi revista sportiva „El Sportivo”, dupa care incearca fara succes sa-si gaseasca o slujba la „San Juan Star”.

Oamenii pe care i-a cunoscut si experientele traite acolo l-au inspirat sa scrie „The Rum Diary”, care a ramas nepublicat timp de cateva decenii. In anii ’90, Johnny Depp, prieten apropiat al lui Thompson, a descoperit din intamplare manuscrisul romanului intr-o vizita la Thompson, la casa lui de la Woody Creek. Chiar in acea noapte, cei doi au decis sa publice romanul si sa-l adapteze pentru marele ecran. Bruce Robinson, regizorul filmului Withnail & I se retrasese din activitate, dar a fost convins sa revina pentru scrie scenariul si a face regia filmului. Abordarea romanului au facut-o, astfel, cu dragoste, ca un tribut adus lui Thompson.

“L-am simtit alaturi de mine pe Hunter pe toata durata filmarilor”, spune Depp. “A fost extraordinar sa fiu din nou apropiat de el, chiar si in acel mod. Stiam ce ar fi spus in orice imprejurare. Stiam, pur si simplu, pentru ca l-am cunoscut foarte bine. Daca ar fi putut vedea filmul terminat, ar fi tipat de bucurie. Ar fi scos zgomotele pe care toti cei apropiati lui stiu ca le facea. Cred ca ar fi exultat: “Da, fratilor, l-am facut! Fantastic!”. Filmul asta e: o celebrare a lui Hunter, a limbajului si a vocii sale personale. Ar fi fost extrem de fericit, sunt sigur.”

Trailer oficial:




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.