Setari Cookie-uri

Misionarul razboinic - Speranta este cea mai buna arma a lui Gerard Butler

Productia cinematografica este o poveste inspirationala despre puterea credintei, speranta si curajul unui fost gangster, care incearca sa schimbe lumea.

Filmul Misionarul razboinic (Machine Gun Preacher) va avea premiera in Romania pe 2 decembrie si va putea fi vizionat in cinematografele din toata tara. Productia cinematografica este o poveste inspirationala despre puterea credintei, speranta si curajul unui fost gangster, care incearca sa schimbe lumea. Filmul face parte din selectia oficiala a Festivalului de Film de la Toronto si beneficiaza de o distributie impresionanta, cu Gerard Butler in rol principal. Scenariul este semnat de Jason Keller si inspirat din realitate.

Gerard Butler (300, The Ugly Truth) joaca rolul lui Sam Childers, un fost dealer de droguri care isi schimba viata si, totodata, destinul a mii de copii sudanezi atunci cand infiinteaza organizatia East Africa Angels, in 1998. Odata ajuns in Sudan, Childers, marcat de drama razboiului civil, dar in special de situatia copiilor, decide sa faca orice sa ii ajute. Chiar daca asta inseamna sa isi puna in pericol viata si sa isi sacrifice propria familie. Filmul reda lupta acestuia de a salva copiii abandonati sau rapiti de catre membrii unui grup de rebeli, Lord’s Resistance Army (LRA).

Desi a jucat mai multi eroi exceptionali de-a lungul carierei, precum regele Leonidas (300) sau nordicul Beowulf (Beowulf&Grendel), Butler recunoaste: “Cand am citit prima oara scenariul mi-am spus: e incredibil, nu se poate sa i se fi intamplat asa ceva! Dar da, i s-a intamplat exact asta si chiar mai mult. Acest om a trait cat traiesc altii in 10 vieti!”. Actorul sustine ca este rolul in care s-a implicat cel mai mult: „Fiecare zi a fost epica, a fost un adevarat maraton”.

Povestea copiilor africani este, intr-adevar, impresionanta, iar pelicula surprinde foarte realist situatia acestora: rapiti, abandonati, maltratati sau obligati sa munceasca inainte de a ajunge la pubertate, acestia nu au incredere in nimeni, iar speranta este ultima lor arma. Noi suntem acolo prin Sam Childers, prin ochii si urechile lui. “Ce vede el este induiosator, iar cat de mult rau isi pot face oamenii unii altora depaseste imaginatia noastra”, marturiseste Gerard Butler.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Decembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.