Premiera: Route Irish

Premiera: Route Irish
Kudika
15 Decembrie 2011

Fergus nici nu se gandea ca visul sau urma sa devina realitate atunci cand avea sa devina un membru al fortelor speciale de elita ale Marii Britanii - SAS.

Regia: Ken Loach
Scenariul: Paul Laverty
Produs de Rebecca O’Brien
In rolurile principale: Mark Womack, Andrea Lowe
O co-productie Marea Britanie - Franta - Belgia - Italia - Spania

Sinopsis

Fergus si FrankieLiverpool, august 1976. Cand avea 5 ani, Fergus l-a intalnit pe Frankie, in prima zi de scoala. De atunci, cei doi au fost nedespartiti. In adolescenta, chiuleau de la scoala si beau cidru pe feribotul ce traverseaza raul Mersey si visau sa calatoreasa in jurul lumii. Fergus nici nu se gandea ca visul sau urma sa devina realitate atunci cand avea sa devina un membru al fortelor speciale de elita ale Marii Britanii - SAS.

FergusDupa ce demisioneaza in septembrie 2004, Fergus il convinge pe Frankie (ex-Para), sa intre in echipa sa de protectie din Baghdad. 10.000 de lire pe luna, fara taxe. Ultima lor sansa sa intre in acest razboi care devine din ce in ce mai comercializat. Impreuna, cei doi isi risca vietile intr-un oras cufundat in violenta, teroare si lacomie, si "spalat" de un miliard de dolari americani. Trei ani mai tarziu, Frankie moare pe Route Irish, cel mai periculos traseu din lume. Inapoi in Liverpool, macinat de durere, Fergus respinge explicatia oficiala a mortii lui Frankie si porneste o investigatie pe cont propriu pentru a elucida misterul mortii prietenului sau cel mai bun.

RachelNumai Rachel, iubita lui Frankie, intelege cat de adanca e durerea lui Fergus, si ce consecinte letale poate avea furia lui. In timp ce Fergus incearca sa descopere ce i s-a intamplat cu adevarat lui Frankie pe Route Irish, el si Rachel se apropie treptat unul de celalalt. Pe masura ce dezvaluie adevarul din spatele mortii lui Frankie, Fergus se lupta sa isi recastige vechea identitate si fericirea pe care a impartit-o cu Frankie cu 20 de ani in urma pe Mersey.

Ken Loach, regizor:
„Provocarea este intotdeauna sa gasesti microcosmosul care poate ilustra adevarul general: conflictul nerezolvat, contradictia care, atunci cand este explorata, sa dezvaluie peisajul major.”

Trailer oficial:

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri