Kudika
19 Ianuarie 2012

In ianuarie, selectia de scurtmetraje are "in obiectiv" combaterea celei mai deprimante luni din an, cum au numit-o psihologii, prin comedii 100%.

Fara juriu. Fara competitie locala. Fara podium si ceremonii, pentru ca toate filmele de la ShortsUP au fost premiate in marile festivaluri de film ale lumii. Iar fiecare eveniment este o sarbatoare a celor mai valoroase filme scurte, aduse la viata de aplauze si de atmosfera inegalabila ShortsUP. In ianuarie, selectia de scurtmetraje are "in obiectiv" combaterea celei mai deprimante luni din an, cum au numit-o psihologii, prin comedii 100%.

Sambata, 21 ianuarie, de la ora 20.00, la cinematograful Scala din Bucuresti are loc ShortsUP Comedy Night. Aproape 3 ore de comedie in doze mai mici de 20 de minute, o expozitie amuzanta cu obiecte si afise realizate cu grafica inainte de aparitia computerului sau caricatura live sunt doar cateva dintre ingredientele serii de comedie.

Poveste din West Bank” (regia Ari Sandel), comedia castigatoare la Oscar in 2005, spune istoria plina de haz a unui cuplu ce incearca sa reziste unui razboi vechi. Un soldat israelian si o casierita palestiniana se indragostesc in ciuda tuturor oprelistilor. Filmul “Cursa” e realizat de celebrul animator canadian Cordell Barker. Un tren loveste o vaca, iar pompierul e singurul capabil sa improvizeze o salvare. Filmul a obtinut, intre altele, un premiu la Cannes Film Festival in 2009.

Doi prieteni” e o mostra de joaca amuzanta si de maiestrie cinematografica realizata in 2010 de Owen Trevor, regizor eclectic, cu un puternic stil vizual, care a semnat inclusiv o serie de episoade ale emisiunii Top Gear. Filmat atat pe pelicula de 35 si de 16 mm, cat si in format digital, scurtmetrajul e surprinzator prin trecerile savuroase de la o maniera vizuala la alta. Filmul “Timpul s-a scurs” (r. Rob Pearlstein), despre un psiholog perfect, nominalizat la Oscar, sau “Alice si cu mine” (r. Micha Wald), castigator al premiului publicului la Clermont Ferrand, dar si alte productii redutabile completeaza programul evenimentului, alcatuit integral din comedii.

Biletele se vor pune in vanzare cu o ora inainte de eveniment, la Cinema Scala, sambata 21 ianuarie. Pretul unui bilet este de 20 de lei. Detalii despre program, fotografii si video gasiti pe www.shortsup.ro sau pe www.facebook.com/ShortsUpRomania.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: