Primul film documentar 3D realizat in Romania

Primul film documentar 3D realizat in Romania
Kudika
19 Ianuarie 2012

Acesta face parte din prima trilogie de documentare 3D artistice etnografice din Romania si va include: "Culegatorii de folclor", cel care va fi lansat la finalul acestei luni, "Mos Pupaza" si "Nunta in Maramures".

"Culegatorii de folclor" va fi lansat in Romania pe 30 ianuarie si va putea fi vizionat in cinematografele din tara. Pelicula este primul documentar etnografic romanesc in format 3D realizat in Romania.

Acesta face parte din prima trilogie de documentare 3D artistice etnografice din Romania si va include: "Culegatorii de folclor", cel care va fi lansat la finalul acestei luni, "Mos Pupaza" si "Nunta in Maramures". Cele 3 productii au scopul de a promova Maramuresul si traditiile sale, iar daca acestea vor avea succes, vor urma alte documentare 3D de prezentare a unor regiuni importante ale tarii, care merita sa fie cunoscute atat de romani cat si de straini.

Culegatorii de folclor

"Pregatirile pentru filmari au fost destul de vaste, fiind folosite echipamente tehnice unice in Romania, specializate pe acest tip de filmare. Toate acestea pentru ca spectatorii sa descopere si filme culturale romanesti 3D si sa se indragosteasca de Maramures, un tinut magic care de ani de zile ma surprinde prin frumusetea sa", a declarat regizorul Gabriel Boholt.

Trilogia romaneasca este dedicata Maramuresului
- fascinantul tinut din nordul tarii. Pana la finalul anului vor fi lansate si celelalte doua filme ce fac parte din acest proiect. Prima proiectie a fost filmata pe Valea Izei, Sighetul Marmatiei, si prezinta viata unui cuplu tanar de muzicieni din Maramures. Filmul va avea peste 20 de minute si este realizarea unei echipe de profesionisti ai RomanieiFilm. Aceasta a fost coordonata de Gabriel Boholt, regizorul filmului, si de Marius Iurascu, directorul general RomaniaFilm.

Filmul a fost realizat in coproductie, producatorul principal este Asociatia pentru Integrare Culturala Europeana, care sustine proiectele de cultura romanesti, precum acesta, iar coproducator este Romania Film, care va si distribui documentarul.

Marius Iurascu, directorul general RomaniaFilm, a afirmat ca „RomaniaFilm trebuie sa se implice in permanenta in astfel de proiecte. Voi continua sa sustin si sa promovez filmele romanesti de calitate, care aduc un plus de valoare. Trilogia lui Gabriel Boholt este un exemplu si consider ca trebuie sa avem curajul sa spunem Da oricand avem in fata o astfel de propunere".

Filmul a fost realizat dupa scenariul jurnalistei Elena Boholt, iar partener oficial al acestei proiectii cinematografice este Antena 3. „Culegatorii de folclor” este recomandat de Intact Media Grup.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: