Setari Cookie-uri

Seara de film Anim'est la Institutul Cultural Roman

Joi, 26 ianuarie 2012, de la ora 18.00, la sediul ICR (Aleea Alexandru 38), vor fi proiectate cele mai reusite 20 de scurtmetraje autohtone de animatie ale anului 2011. Proiectia va fi urmata de o discutie cu publicul la care vor lua parte Mihai Mitrica, director Anim'est, Vlad Ilicievici, director executiv Anim'est, Toma Peiu, PR-ul festivalului, precum si regizorii unora dintre filmele prezentate.

Anim'est Animatia romaneasca ocupa, sub genericul Anim'est, ecranul primei seri de film de la Institutul Cultural Roman din acest an. Joi, 26 ianuarie 2012, de la ora 18.00, la sediul ICR (Aleea Alexandru 38), vor fi proiectate cele mai reusite 20 de scurtmetraje autohtone de animatie ale anului 2011. Proiectia va fi urmata de o discutie cu publicul la care vor lua parte Mihai Mitrica, director Anim'est, Vlad Ilicievici, director executiv Anim'est, Toma Peiu, PR-ul festivalului, precum si regizorii unora dintre filmele prezentate.

Infiintat in 2006, Festivalul International Anim'est a devenit, pe parcursul ultimilor ani, un eveniment de marca pentru Capitala si unul dintre cele mai importante festivaluri de profil din Europa Centrala.

In competitia romaneasca de anul trecut, foarte diversa tematic si stilistic, au intrat si titluri realizate de animatori remarcati deja la editiile anterioare ale festivalului – The Dog and a Little Bird si Travelling With My Thoughts Full of Hope, realizate de Adrian Baluta; Fresca Blestemul lui Dragulea, regia: Octavian Frecea, care a avut premiera mondiala in competitia Festivalului International de Film de Animatie Anima de la Bruxelles; Action Movie, regizat de Bogdan Mihailescu, nominalizat anul trecut la Premiul Gopo „Tanara Speranta” pentru Grand Cafe; Clinica al lui Török Tihamer; Euro potentia est, cel mai nou scurtmetraj al lui Tamas Szocs; Suntem europeni!?, regizat de Fekete Szabolcs; Wake Up al lui Florin Dragoi; Visul ciulinului, regia: Nina Mihaila; It’s a Living, regia: Cristina Zoica-Dumitru si castigatorul Premiului pentru Cel mai Bun Film de Animatie la Festivalul de Film Anonimul 2011, Growing, regia: Roxana Bentu, unul dintre cei sase membri ai echipei de animatie a lungmetrajului Crulic – Drumul spre Dincolo. Sebastian Cosor, cu The Scream, productia MediaPro Magic care a reprezentat Romania si in cadrul competitiei Balkanimation; Klára Balázs, cu Dansul; Ana Tomescu, realizatoarea scurtmetrajului Evolutie Cromatica; Radu Gaciu, cu IRA; Vlad Sandu, regizorul filmului [klun]; Andra Berila, cea care semneaza Mr. gRAPE; Zoltani Levente, regizorul filmului The Sphere; Octavian Ureche, cu Voxelboy sunt numele noi pe care le aduce in atentia publicului Anim'est, editia 2011. Dodo si Tic, regizat de Gabriel Vasiliu, a reprezentat o alta prezenta notabila in festival.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.