Regia: Tomas Alfredson
Scenariul: Bridget O’Connor si Peter Straughan
Distributia: Gary Oldman, Kathy Burke, Benedict Cumberbatch, David Dencik, Colin Firth, Stephen Graham, Tom Hardy, Ciaran Hinds, John Hurt, Toby Jones, Svetlana Khodchenkova, Simon McBurney, Mark Strong

(P) Tudor. Personal Tailor a lansat magazinul online- Vezi ce oferte speciale sunt pregatite pentru primii clienti!

PREMIERA: 3 februarie 2012

Gary OldmanTinker, Tailor, Soldier, Spy este adaptarea pentru marele ecran a romanului lui John le Carre, un clasic al genului si un imens succes de librarii. Thrillerul este regizat de Tomas Alfredson (Let The Right One In), iar adaptarea scenariului le apartine lui Bridget O'Connor si Peter Straughan.

In 1973, Razboiul Rece face in contnuare ravagii in planul relatilor internationale. Serviciul Secret al Marii Britanii (SIS), cunoscut sub numele MI6, cu nume de cod "Circus", face eforturi ca sa tina pasul cu serviciile de spionaj ale altor tari pentru a mentine siguranta Marii Britanii. Seful “Circului”, cunoscut sub numele de “Control” (John Hurt), trimite agentul operativ Jim Prideaux (Mark Strong) in Ungaria, dar misiunea acestuia esueaza, iar Control e fortat sa-si dea demisia, la fel ca locotenentul care e mina sa dreapta, George Smiley (Gary Oldman), un agent de cariera cu simturile ascutite.

Smiley e chemat, insa, de subsecretarul de stat Oliver Lacon (Simon McBurney) pentru a fi reangajat in secret, pentru ca exista temerea ca Circul e compromis de un agent dublu, sau e o cartita care lucreaza penru Uniunea Sovietica si pune in pericol Anglia. Ajutat de un agent mai tanar, Peter Guillam (Benedict Cumberbatch), Smiley ia la verificat activitatile Circului din prezent si din trecut, dar urmele cartitei raman ascunse pana cand agentul de teren Ricki Tarr (Tom Hardy) il contacteaza in mod neasteptat pe Lacon.

Tinker, Tailor, Soldier, SpyIn timp ce lucra sub acoperire in Turcia, Ricki s-a indragostit de o femeie maritata, Irina (Svetlana Khodchenkova), care pretinde ca poseda informatii de o importanta cruciala. Separat, Smiley afla ca Conrol a scurtat lista suspectilor, reducand-o la cinci nume. Acestia sunt ambitiosul Percy Alleline (Toby Jones), pe care Smiley l-a numi “Tinker”, alunecosul arogant Bill Hayden (Colin Firth), numit “Tailor”, loialul Roy Bland (Ciaran Hinds), numit “Soldier”, infiptul Toby Esterhase (David Dencik), numit si “Spy”, dar si… Smiley insusi.

Inainte ca alarmantul adevar sa iasa la iveala, cei implicati vor trece prin situatii emotionale si fizice care vor escalada pana la paroxism.

Trailer:

Foto: El a fost desemnat CEL MAI SEXY barbat din lume

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: