Setari Cookie-uri

Piratii din Caraibe vin la tine acasa

In 2003, cand s-ar fi spus deja ca povestile pirateresti nu mai incanta pe nimeni, Disney lansa Piratii din Caraibe - o aventura ce avea sa seduca o lume intreaga. Costumele spectaculoase, efectele de Oscar, distributia impresionanta si succesul urias de box office au consacrat trilogia in topul celor mai populare filme din toate timpurile si si-a facut eroii cei mai celebri pirati din istorie. Sub Blestemul Perlei Negre au strabatut mari si tari pana la Cufarul omului mort si chiar La capatul lumii.

Comunicat de presa

In prima parte, „Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre” sarmantul capitan-pirat Jack Sparrow (Johnny Depp) ridica ancora alaturi de Will Turner (Orlando Bloom) pentru a o salva pe frumoasa Elisabeth, fiica guvernatorului (Keira Knightley), din carligele piratilor care au rapit-o la ordinul capitanului Barbossa (Geoffrey Rush). Dar, surpriza, piratii sunt morti vii si nu se lasa rapusi din cateva lovituri de sabie. Ce forta are blestemul Perlei Negre (re)vedem pe indelete in 135 de minute de adrenalina piratereasca, distinsa cu cinci nominalizari la Oscar si un trofeu BAFTA pentru machiaj/coafura - nici nu e de mirare, dat fiind ca Johnny Depp, nominalizat drept cel mai bun actor in rol principal la Oscar, BAFTA si Globurile de Aur, si-a intrat atat de bine in rol incat a aparut pe platou in prima zi de filmari gata costumat si machiat.

Desi cunoscut tuturor, filmul devine, pe Blu-ray, un nou spectacol, un regal al claritatii video si audio. Va suiera ghiulele pe la urechi, valurile parca se sparg chiar in living si vi se pare ca vedeti pana si firele de nisip?

Aventura continua in „Piratii din Caraibe: Cufarul omului mort” (lansat in 2006) in acelasi ritm alert si cu efecte speciale senzationale, care au adus filmului o statueta Oscar, un trofeu BAFTA si sase premii la Visual Effects Society Awards, precum si incasari de box office de peste 1 miliard USD la nivel global.

In vreme ce Will si Elisabeth sunt condamnati la streang chiar in timpul casatoriei, capitanul Sparrow are de platit un tribut mai vechi lui Davy Jones (Bill Nighy), capitanul corabiei-fantoma Olandezul Zburator. Ca sa nu ispaseasca vesnic ca sclav, Jack trebuie sa-i gaseasca si sa-i redea lui Jones inima, ferecata in cufarul omului mort. O lupta incrancenata cu stihiile infernului ii asteapta pe cei trei, aflati la un pas de moarte cand Kraken, cumplitul monstru aflat in puterea lui Jones, rascoleste intreg oceanul si zdrobeste tot in cale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.