Setari Cookie-uri

Premiile Grammy 2011

Grupul pop-country Lady Antebellum a fost marele invingator la gala premiilor Grammy 2011, care a avut loc duminica seara, la Los Angeles, intr-un show in care formatia americana a fost recompensata cu cinci trofee, informeaza bbc.co.uk.



Americanul a concurat si la categoria "cel mai bun album al anului", insa acest trofeu a revenit rockerilor canadieni din trupa Arcade Fire, recompensati pentru cel de-al treilea material discografic de studio al lor, intitulat "The Suburbs".




Cel mai bun artist debutant

O alta surpriza de proportii s-a inregistrat la categoria "cel mai bun artist debutant", unde Esperanza Spalding i-a invins pe canadianul Justin Bieber si pe rapperul Drake, devenind primul muzician de jazz care castiga acest trofeu.




Cel mai bun concert rock solo

Chitaristul britanic Jeff Beck, care primise sapte nominalizari, s-a impus la categoriile "cea mai buna prestatie instrumentala pop" si "cea mai buna prestatie instrumentala rock". Paul McCartney a primit premiul Grammy pentru "cel mai bun concert rock solo", pentru albumul sau live "Good Evening New York City".





Cel mai bun album rock

Trupa britanica Muse a triumfat la categoria "cel mai bun album rock", pentru materialul discografic "The Resistance". Trupa americana, care a si sustinut un recital in cadrul galei, a invins nume sonore in aceasta categorie - Neil Young, Pearl Jam, Tom Petty si Jeff Beck. Neil Young a castigat Grammy-ul pentru "cel mai bun cantec rock", cu piesa "Angry World", extrasa de pe albumul "Le Noise".
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.