Festivalul ARTmania isi anunta prima trupa din line-up

Festivalul ARTmania isi anunta prima trupa din line-up
Kudika
8 Aprilie 2010

Festivalul ARTmania 2010 va avea loc in perioada 13-15 august. Ajuns la cea de a cincea editie, festivalul incepe comunicarea evenimentelor cu o trupa de peste ocean mult asteptata in Romania: Kamelot (SUA) va canta vineri in Piata Mare din Sibiu.

In ultimii trei ani pe scena festivalului au fost prezente nume trupe rock consacrate printre care Nightwish, HIM, Opeth, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride sau Within Temptation. Festivalul prezinta concerte in Piata Mare si expozitii, petreceri, precum si alte actiuni culturale in cetatea medievala a Sibiului.

Kamelot este o trupa regala pe scena Metal, prestigioasa si influenta in ultimele doua decenii. Faima formatiei in randul fanilor si a presei a crescut progresiv, fiecare dintre cele sapte albume de studio depasindu-si predecesorul prin calitatea versurilor si a productiei. Kamelot combina diferite stiluri definind o marca distincta: “Cantam Power Metal la fel de mult ca si Progressive Metal si Gothic Metal”, spune fondatorul trupei, Thomas Youngblood.

Biletele sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta si pe www.ticketpoint.ro adaugand la preturile de mai jos comisionul de ticketing in valoare de 6%.

Pana in 30 aprile 2009, biletele si abonamentele pot fi achizitionate la pretul de 70 RON pe zi si 110 RON pentru abonamente. In perioada 1-31 mai: 80 RON pe zi si 140 RON pentru abonamente. 1 iunie - 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente. 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente.

ARTmania Festival 2010 este organizat de ARTmania Events in parteneriat cu Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Local Sibiu. O actiune sustinuta de Lantul hotelier Continental Hotels.

Kamelot canta progressive/power metal si vin din Florida (SUA). Muzica lor contine elemente simfonice. Formatia a fost infiintata de chitaristul Thomas Youngblood si tobarul Richard Warner in 1992. In 1994 trupa a semnat un contract cu Noise Records si dupa un an si-au lansat albumul de debut: Eternity. Urmatorul album, “Dominion”, a aparut in 1997.

Tot in ’97 au fost inlocuiti doi membri: Richard Warner si vocalul Mark Vanderbilt. Locurile lor au fost ocupate de Casey Grillo si Roy Khan. In aceasta formatie Kamelot produce cel de-al treilea album de studio, “Siege Perilous” si pleaca intr-un turneu european in toamna acelui an. “The Fourth Legacy” a fost produs in Gate Studio din Wolfsburg (Germania) si lansat in ’98.

Vara anului 2000 s-a numit “New Allegiance Tour” si a marcat inregistrarile primului album live, “The Expedition”, in Germania, Austria, Elvetia, Olanda, Belgia, Italia, Grecia si Spania. Dupa cateva luni Kamelot prezenta “Karma”, albumul cu cel mai mare succes din discografia trupei. “Epica” si “The Black Halo”, apar pe piata in 2003 si 2005, doua albume inspirate din Faustul scris de Goethe. Turneul de promovare “Black Halo World Tour 2005” a trecut prin Europa (alaturi de Epica si Kotipelto) si Japonia (Silent Force). Au cantat la Bang your Head in Germania si la Graspop Metal Meeting in Belgia.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri