Setari Cookie-uri

Au fost selectati 9 participanti la atelierul de scenaristica SECVENTE

Asociatia Secvente si Saga Film, organizatorii atelierului de scenaristica SECVENTE, au invitat toti cineastii si cinefilii sa-si inscrie scenariile de lung metraj fictiune la prima editie a atelierului SECVENTE.

Asociatia Secvente si Saga Film, organizatorii atelierului de scenaristica SECVENTE, au invitat toti cineastii si cinefilii sa-si inscrie scenariile de lung metraj fictiune la prima editie a atelierului SECVENTE. 141 de inscrieri s-au inregistrat pana la data limita de 1 august. Dintre acestea ar fi trebuit alese opt proiecte care sa participle la atelier, insa lectorii (Razvan Radulescu, Alex Baciu si organizatorii) au ajuns la consens cu o lista care contine noua proiecte.

Participantii sunt urmatorii, in ordine aleatorie:

Lucian Tion - Some other place
Raul Popescu, Daria Hornoiu - Daria
Raluca Enachescu - Copilul iernii
Mariana Cornelia David - 3+1
Mihnea Alexandru Dinu - Viscolul
Ruxandra Ghitescu - Team building
Aurora Pascan -Tabla inmultirii
Alexandru Tudor Jecu - A fost odata in Bucuresti
Constantin Vlad – Autocarul

Cei noua participanti vor lucra sub indrumarea tutorilor Razvan Radulescu si Alex Baciu la analizarea, rescrierea si finalizarea acestor scenarii. La finalul atelierului participantii vor avea ocazia sa-si prezinte proiectele producatorilor si regizorilor din tara. Scenariul castigator va fi premiat de SAGA FILM, care il va cumpara cu 10.000 de euro.

Organizatorii le multumesc tuturor celor care si-au inscris proiectele la atelier, le apreciaza efortul si ii incurajeaza sa-si dezvolte talentul si cunostintele, pentru ca multi dintre ei si-au demonstrat potentialul prin textele trimise. Nivelul calitativ al scenariilor a fost similar la majoritatea scenariilor, dar lectorii au vazut mai mult potential de imbunatatire la proiectele selectate.

Pe langa consultarile cu tutorii Razvan Radulescu si Alex Baciu vor fi organizate cursuri intensive si studii de caz deschise publicului, sustinute de profesionisti consacrati din industria cinematografica romaneasca: Corneliu Porumboiu, Nae Caranfil, Florin Serban, Marian Crisan si Adrian Sitaru.

Cei interesati sa participe la aceste cursuri, in calitate de observatori, se pot inscrie la adresa contact@ateliersecvente.ro. Atelierul va dura sase luni, din septembrie 2011 pana in martie 2012.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.